Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Παγκόσμιο φεστιβάλ ροκ στη Σκιάθο τον Αύγουστο

Μετά το φεστιβάλ γκέι κουλτούρας, η Σκιάθος θα φιλοξενήσει τον Αύγουστο άλλη μια μεγάλη διοργάνωση

Μετά το φεστιβάλ γκέι κουλτούρας, η Σκιάθος θα φιλοξενήσει τον Αύγουστο άλλη μια μεγάλη διοργάνωση. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ροκ Μουσικής, στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 70 ροκ συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται στο Βόλο Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, προσκεκλημένοι του «κοινόν Πηλίου όρους» και του γραφείου τουρισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ξεναγηθούν στο Πήλιο.
Φαίνεται πως η παγκόσμια επιτυχία που σημείωσε το μιούζικαλ «Μάμμα μία» έχει αξιοποιηθεί τα μέγιστα από τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Σκιάθου. Το νησί του Παπαδιαμάντη μετά το φεστιβάλ γκέι κουλτούρας που διοργανώνεται μέχρι την Κυριακή, θα υποδεχθεί τον ερχόμενο Αύγουστο και ένα παγκόσμιο μουσικό γεγονός. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ροκ Μουσικής, στο οποίο έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή περισσότερα από 60 συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων το ελληνικό Onirama κ.άλ. Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και αναμένεται να προσελκύσει στο νησί χιλιάδες λάτρεις της ροκ μουσικής απ’ όλο τον κόσμο.
Παράλληλα με τις εμφανίσεις των συγκροτημάτων εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών θα επιλέξουν ταλέντα της ροκ μουσικής, ενώ το γεγονός αναμένεται να καλυφθεί από παγκοσμίου βεληνεκούς μουσικά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά.
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Ι. Κουκουλάκης, γίνεται μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών και μέχρι στιγμής αυτή αποδίδει.
Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορες
Ο σύλλογος «κοινόν Πηλίου όρους» (επιχειρηματίες Πορταριάς, Κατηχωρίου, Μακρινίτσας, Άλλης Μεριάς, Σταγιατών και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες), σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού του Δήμου Βόλου, οργάνωσε για σήμερα, αύριο και μεθαύριο «info tour» (παρουσίαση) του Πηλίου, σε Βούλγαρους tour operators και βουλγαρικά ΜΜΕ, με σκοπό την προσέγγιση του βουλγαρικού τουριστικού κοινού. Στο πρόγραμμα παρουσίασης του Πηλίου περιλαμβάνεται η προβολή των υποδομών της περιοχής (αεροδρόμιο, λιμάνι κ.τ.λ.), οι παραλίες, η αρχιτεκτονική, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και η παρουσίαση των υποδομών διαμονής και εστίασης. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι tour operator και τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, θα απολαύσουν την πηλιορείτικη φιλοξενία, θα περιηγηθούν στην ιστορία και τη μυθολογία του τόπου, θα γνωρίσουν τις εκκλησίες, τα μονοπάτια και τους παραδοσιακούς οικισμούς και θα γευτούν εδέσματα της τοπικής κουζίνας.
Μετά την τριήμερη εμπειρία τους, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την περιοχή, τόσο στη γειτονική χώρα, όσο και στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται τα τουριστικά τους γραφεία.
Ο ΣΕΤΕ
Με στόχο να προβληθεί η Ελλάδα, με απλές και ανέξοδες λύσεις, μέσα από τους ίδιους τους επισκέπτες της, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων (ΣΕΤΕ) σε συνεργασία με το δίκτυο των μελών του, προχωρεί σε συντονισμένη ενέργεια επικοινωνίας. Μέσω επιστολής που κάθε ξενοδοχείο και κάθε επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων θα τοποθετεί στο δωμάτιο λίγο πριν την αναχώρηση του κάθε πελάτη, θα τον ευχαριστεί για την επιλογή του και θα τον καλεί να διαφημίσει την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα social media και μεταφέροντας τις θετικές του εμπειρίες σε φίλους και γνωστούς. Η συγκεκριμένη επιστολή έχει μεταφραστεί σε 19 γλώσσες (Αγγλικά, Αλβανικά, Αραβικά, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Νορβηγικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμάνικα, Ρώσικα, Σέρβικα, Σουηδικά, Τούρκικα και Τσέχικα).
Χωρίς διακοπές οι Έλληνες φέτος
Εν τω μεταξύ, απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του ΙΝΚΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς το 69% των Ελλήνων δεν θα πάει πουθενά φέτος σε σχέση με το 62% που ήταν πέρσι, ενώ παράλληλα θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα έξοδα των δεκαπενθήμερων διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια αγγίζουν τις 3.000 ευρώ. Η έρευνα του ΙΝΚΑ που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 26/6 έως 6/7 2012 κατέδειξε επίσης πως οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι κατά 69%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια κατά 21%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι κατά 10%. Παράλληλα, από το 31% των Ελλήνων που θα πάει φέτος διακοπές το 80% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών, το 17% από 7 έως 15 ημέρες και μόλις το 3% περίπου 20 ημέρες. Επίσης το 80% από αυτούς θα διαμείνουν σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, ενώ μόλις το 20% θα πάει σε κάποιο ξενοδοχείο. Το ημερήσιο κόστος των διακοπών μιας τετραμελούς οικογένειας σε ξενοδοχείο ξεκινά από 120 ευρώ, συν μεταφορικά, συν άλλα γενικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger