Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές. Γυναίκα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό με συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Τι πρέπει να προσέξετε
Κρούσμα της νόσου του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από μολυσμένα κουνούπια ή σκνίπες εντοπίστηκε στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, μια γυναίκα 70 ετών στο Παλαιό Φάληρο προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. Η 70χρονη παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας.
Τι να προσέξουμε-πώς μεταδίδεται ο ιός
Οι επιστήμονες όσον αφορά τον "ιό του δυτικού Νείλου", συνιστούντη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας από το τσίμπημα κουνουπιών, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών, αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες), ενδυμάτων που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του σώματος (μακριά μανίκια και παντελόνια) κ.λπ.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενώ οι προσβεβλημένοι ασθενείς δεν μεταδίδουν τη νόσο.
Στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο με πυρετό και ενδεχομένως μυικούς πόνους ή δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα.
Σε μικρό μόνο ποσοστό, μικρότερο από το 1%, των ασθενών -και κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα- εμφανίζονται επιπλοκές από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν καλή πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger