Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ


Την ανάγκη να καταβληθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ποσά από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, «ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και κυρίως να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα του προσωπικού και να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος αδυναμίας στην τροφοδοσία του ιδρύματος», επισημαίνει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας.
Ο κ. Νάκος ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να τον ενημερώσουν «πότε θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα ποσά από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου», καθώς, όπως επισημαίνει, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. «οφείλει απαιτήσεις φαρμακείων, ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και γηροκομείων, είτε γιατί έχει υποκαταστήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε δικές τους παλαιότερες οφειλές, είτε γιατί καθυστερεί να αποπληρώσει τις νέες –μετά τη σύστασή του– απαιτήσεις». Αναλυτικά, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι «σχετικά με το Γηροκομείο Βόλου, οφείλονται στο ίδρυμα 150.000 ευρώ από οφειλές του ΟΓΑ μέχρι 31-12-2011 και 300.000 ευρώ για νέες απαιτήσεις από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2012». Προσθέτει, δε, ότι «το σύνολο των παραπάνω οφειλών έχει δημιουργήσει πολλά λειτουργικά προβλήματα στο Γηροκομείο, με κυριότερο από αυτά την αδυναμία καταβολής από το ίδρυμα δεδουλευμένων μισθών των τελευταίων πέντε μηνών στο προσωπικό του. Επιπλέον, εφόσον συνεχισθεί η αδυναμία καταβολής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των απαιτήσεων του Γηροκομείου θα δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία του ιδρύματος και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων».
Στο κείμενο της ερώτησής του, ο Θ. Νάκος αναφέρει ότι «το ίδρυμα “Γηροκομείο Βόλου”, λειτουργεί ανελλιπώς ως Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το 1956, προσφέροντας με το έργο του στέγη και περίθαλψη σε ηλικιωμένους της πόλης του Βόλου που το έχουν ανάγκη». Σημειώνει, δε, ότι στις πέντε πτέρυγες που διαθέτει σήμερα το ίδρυμα, «φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, που εξυπηρετούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από νοσηλευτές, ιατρούς, παραϊατρικό προσωπικό και κοινωνική υπηρεσία, ενώ μία από τις πτέρυγες του ιδρύματος λειτουργεί ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα».
Σε δήλωσή του ο κ. Νάκος σημειώνει: «Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που όλοι βιώνουμε την τελευταία τριετία, επιβάλλεται να δείχνουμε την αρμόζουσα ευαισθησία έναντι των συμπολιτών μας της Τρίτης Ηλικίας που χρήζουν φροντίδας και νοσηλείας. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναλαμβάνουμε κάθε αναγκαία μέριμνα για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας. Η κρίση δεν είναι άλλοθι για “εκπτώσεις” στις υποχρεώσεις της πολιτείας. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελεί κίνητρο για να είναι η πολιτεία συνεπής στις υποχρεώσεις της, προσφέροντας ανακούφιση σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger