Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δελτία τουρισμού σε αγρότες

Ελπίζουν σε δελτία κοινωνικού τουρισμού οι αγρότες

Σήμερα θα ξεκινήσει η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012 της Αγροτικής Εστίας. Η διανομή των δελτίων, θα γίνει από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ τα ονόματα των 140.000 δικαιούχων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν:
α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή  β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ – Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο).
Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:
1) 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,
2) 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,
Ο ΟΓΑ επισημαίνει, ότι τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χρήση τους από τρίτο πρόσωπο οι κυρώσεις θα είναι αυστηρότατες τόσο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο όσο και για το φορέα υποδοχής (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κ.λπ.).
Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από την ημέρα που θα τα παραλάβουν έως τις 31-03-2013. Τα Δελτία του εκδρομικού προγράμματος ισχύουν έως τις 31-12-2012.
Τέλος, το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων προβλέπεται να ξεκινήσει το μήνα Σεπτέμβριο.
Κοινωνικός τουρισμός μέσω ΕΟΤ
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ απευθύνεται πανελλαδικά σε 81.200 άτομα, περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα εξαήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ώς τις 31 Μαΐου 2013 και τρίτης ηλικίας με διάρκεια από την 1 Οκτωβρίου 2012 ώς τις 31 Μαΐου 2013.
Στο πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.ά.
Το όριο του εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ, για δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ και για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.
Ο ΕΟΤ έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για τους δικαιούχους του προγράμματος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Όλες οι πληροφορίες του προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται από τα ΚΕΠ, τα Γραφεία του ΕΟΤ και από το site του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος εκτιμάται σε ποσό μέχρι 5,5 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη 2012-2013.
Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση του σχετικού προγράμματος είναι ο πρώτος από τους άμεσους στόχους του υπουργείου Τουρισμού για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Υλοποιείται για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και εξασφαλίζει διακοπές χαμηλού κόστους σε κοινωνικές ομάδες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Έτσι, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, στη διατήρηση θέσεων εργασίας και την επιβίωση της συνδεδεμένης με τον τουρισμό επιχείρησης.
Ιδιωτικό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Εκτός από το παραπάνω πρόγραμμα, ένα νέο ιδιωτικό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν και να επισκεφτούν συνεργαζόμενα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, με τιμές και παροχές παρόμοιες με αυτές των προγραμμάτων του Κοινωνικού Τουρισμού.
Με το νέο ιδιωτικό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι χωρίς δικαιολογητικά, προϋποθέσεις και εξαιρέσεις να κάνουν οικονομικές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα στους αγαπημένους τους προορισμούς όσες φορές θέλουν, οπότε το θέλουν όλο το χρόνο.
Οι χρήστες του προγράμματος ιδιωτικός Κοινωνικός Τουρισμός σε όλους, μετά την εγγραφή τους και την απόκτηση της κάρτας του προγράμματος, έρχονται σε απευθείας επαφή με τα καταλύματα που διαθέτουν χαμηλές τιμές και ιδιαίτερες προσφορές, χωρίς κρυφές χρεώσεις και προμήθειες.
Το πρόγραμμα αυτό είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία Κοινωνικού Τουρισμού και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού των κρατικών φορέων υλοποίησης.
Σκοπός του νέου προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας και επαφής με καταλύματα και επαγγελματίες του Τουρισμού, που θα προσφέρουν τιμές εφάμιλλες των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού.
Μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός σε όλους (www.koinonikostourismos.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν καταλόγους με τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, με τις οικονομικότερες προσφορές.
Με την εγγραφή του ο ενδιαφερόμενος και την απόκτηση της κάρτας του προγράμματος που κοστίζει μόνο 10 ευρώ και έχει διάρκεια ενός χρόνου, σας παρέχεται η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε πολύ χαμηλές τιμές, ειδικές προσφορές και πακέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger