Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Παρατράγουδα» με το αυτοκίνητο του δημάρχου

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο λιμανάκι του Φαληρακίου μεταξύ του αστυνομικού - συνοδού προστασίας του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και ενός δημοτικού αστυνόμου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ρόδου μετέβη στην περιοχή για τον εσπερινό της εορτής του μοναστηριού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Οι θέσεις πάρκινγκ ήταν όλες κατειλημμένες, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να αναγκαστεί να σταθμεύσει, αφού πρώτα αποβιβάστηκε από το τζιπ του ο δήμαρχος, σε σημείο που είχαν τοποθετηθεί κώνοι από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την ώρα που στάθμευσε το όχημα του δημάρχου, στο σημείο έσπευσε δημοτικός αστυνόμος και απηύθυνε παρατήρηση στον αστυνομικό. Μεταξύ τους σημειώθηκε ένταση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δημοτικός αστυνόμος επέμενε να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από το σημείο, παρότι ενημερώθηκε ότι ήταν το Ι.Χ. του δημάρχου. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα καταλόγιζε παράβαση.

Ο αστυνομικός, από την άλλη, τον προκάλεσε να εκδώσει κλήση και αναχώρησε από το σημείο.

Αφού τελείωσε ο εσπερινός και μετέβη μαζί με τον δήμαρχο κι άλλους δημοτικούς συμβούλους στο πανηγύρι, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αυτοκίνητο, για να αφήσει το σακάκι του δημάρχου.

Τότε διαπίστωσε ότι ο δημοτικός αστυνόμος είχε εκδώσει κλήση. Τον εντόπισε και του ζήτησε να τον ακολουθήσει στον δήμαρχο. Ο δημοτικός αστυνόμος αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι τελούσε σε υπηρεσία, και τότε ο αστυνομικός φέρεται να τον άρπαξε από το μπράτσο και να τον τραβούσε για να τον ακολουθήσει.

Το περιστατικό αντελήφθησαν ιδιοκτήτες και θαμώνες παρακείμενων καταστημάτων που έσπευσαν επί τόπου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ο αστυνομικός κατέστησε σαφές ότι στο σημείο δεν απαγορεύεται η στάθμευση, ότι οι κώνοι έχουν τοποθετηθεί παρανόμως από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ότι το αυτοκίνητο του δημάρχου δεν εμπόδιζε. Διατείνεται ότι είχε ενημερώσει ότι το όχημα ήταν του δημάρχου και ότι ο δημοτικός αστυνόμος αδιαφόρησε για αυτό.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή: dimokratiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger