Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σκόπελος


Το καταπράσινο νησί της Σκοπέλου με τις πανέμορφες παραλίες και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά περιμένει να σας προσφέρει εξαιρετική διαμονή και αξέχαστες διακοπές. Οι παραλίες τις Σκοπέλου είναι όλες πολύ ξεχωριστές. Κάποιες προσεγγίζονται μόνο με καΐκι και αξίζει πραγματικά να τις επισκεφτείτε και να δείτε από κοντά την φυσική ομορφιά του τόπου. Οι περισσότερες βέβαια έχουν αρκετά εύκολη πρόσβαση και είναι οργανωμένες, με καντίνες, εστιατόρια το καλυτερο βεβεα ειναι η ταβερνα του ΗΛΙΑ ... και καφετέριες. Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού ο Στάφυλος, ο Πάνορμος, η Μηλιά, η Γλώσσα και ο Αγνώντας. Η μοναδική ομορφιά που διαθέτουν οι παραλίες της Σκοπέλου αλλά και το γεγονός ότι τα δέντρα φτάνουν μέχρι τις ακρογιαλιές είναι σίγουρα κάτι που δεν θα συναντήσετε εύκολα. Προσπαθήστε να μείνετε αρκετές μέρες στο νησί για να μπορέσετε να το ανακαλύψετε όλο. Επισκεφτείτε την εκκλησία του Άη Γιάννη και ανεβείτε τα 105 σκαλοπάτια του, όσο τρομακτική κι αν φαίνεται η ανάβαση και η κατάβαση ανάμεσα στα βράχια η θέα από ψηλά θα σας κόψει την ανάσα και θα σας ανταμείψει για τον κόπο σας. Κολυμπήστε στα νερά κάτω από την εκκλησία και απολαύστε το μαγευτικό τοπίο της περιοχής. Η τοπική κουζίνα είναι γευστικότατη και οι ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού σερβίρουν πάντα φρέσκο ψάρι και ελληνικούς μεζέδες. Η νυχτερινή ζωή δεν είναι έντονη αλλά υπάρχουν αρκετά μπαράκια με ευχάριστη μουσική που μένουν ανοικτά μέχρι αργά. Οι διακοπές στην Σκόπελο θα είναι εκπληκτικές για αυτό κλείστε τώρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας και ζήστε μοναδικές στιγμές στο υπέροχο νησί των Σποράδων.

Λιμάνι Σκοπέλου
Αναχωρούν τακτικά πλοία για το λιμάνι της Σκοπέλου από τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Κύμη αλλά και τον Βόλο, και η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες.  Για να έχετε σίγουρα ένα όμορφο και άνετο ταξίδι προτιμήστε να προκρατήσετε online τα ακτοπλοϊκά εισητήρια σας μέσα από το Aktoploika.gr. Το κύριο λιμάνι της Σκοπέλου είναι ένα πολυσύχναστο μέρος, γεμάτο καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια, καταστήματα όλων των ειδών και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Είναι ένα γραφικό μέρος όπου οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι κάνουν τις βόλτες τους τα απογεύματα και τα βράδια. Στην Σκόπελο υπάρχουν όμως και άλλα 2 μικρότερα λιμάνια, το Λουτράκι και ο Αγνώντας.

Συνδέσεις με άλλα λιμάνια
Η Σκόπελος εχει ακτοπλοϊκη συνδεση με τα εξης λιμανια: Αγιος Κωνσταντινος, Βολος, Σκιαθος, Αλοννησος, Σκυρος.

Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια
Μπορειτε πλεον να κανετε online κρατησεις ακτοπλοϊκων εισητηριων για Σκοπελο μεσα απο το Aktoploika.gr. Αν σκοπευετε να ταξιδεψετε κατα τους μηνες Ιουλιο και Αυγουστο καλο ειναι να εχετε κανει την κρατηση σας αρκετες μερες ή εβδομαδες νωριτερα για να αποφυγετε τυχον απροοπτα. Θα πρεπει επισης να γνωριζετε οτι τα ακτοπλοικα εισητηρια μετ’ επιστροφη συμπεριλαμβανουν συνηθως ενα σημαντικο ποσοστο εκπτωσης.

Συγκοινωνία

Ακριβώς έξω από το λιμάνι υπάρχει στάση λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια για τις περισσότερες περιοχές, χωριά και παραλίες της Σκοπέλου. Στο νησί θα βρείτε και αρκετά ταξί αλλά και άμαξες με άλογα για όμορφες βόλτες. Βέβαια ό καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε ολόκληρο το νησί είναι να νοικιάσετε κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι από τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων που υπάρχουν πολύ κοντά στο λιμάνι. Οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες και υπάρχει, στα περισσότερα σημεία του νησιού, ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο, οπότε θα μετακινήστε πολύ πιο εύκολα με το δικό σας όχημα.


Χρησιμα links: Ξενοδοχεια στη Σκοπελο,


Καλές διακοπές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger