Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη για τις καταστροφές καλλιεργειών στη Θεσσαλία


Τη διαβεβαίωση ότι η ηγεσία του υπουργείου θα κάνει «ό,τι είναι καλύτερο» για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στη Θεσσαλία, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν. Μαραβέγιας, σε δηλώσεις του μετά από ευρεία σύσκεψη για το θέμα.

Οι φορείς της περιοχής έθεσαν προς τον υπουργό σειρά αιτημάτων όπως, την ένταξη της Θεσσαλίας στο σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας, την καταβολή άμεσα από τον ΕΛΓΑ του συνόλου του ποσού της αποζημίωσης που αφορά στην επανασπορά βάμβακος ως προκαταβολή, καθώς και το 50% όλων των υπολοίπων αποζημιώσεων, την άμεση ενίσχυση του γεωτεχνικού προσωπικού του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας από άλλες περιοχές και την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, από το χαλάζι επλήγησαν στη Θεσσαλία περί τα 200.000 στρέμματα με σιτηρά, ντομάτα, ψυχανθή και βαμβάκι. Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, μέσω του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων, καθώς και οι διαδικασίες για τη συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger