Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΨΉΦΙΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΌΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ


Συμφωνία για μη απολύσεις στο δημόσιο από Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ


Όχι άλλες απολύσεις σε δημόσιο τομέα, αλλά και μηδενικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις φαίνεται ότι αποφάσισε η άτυπη τριημερής Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη. Διαβάστε αναλυτικά τι συζητήθηκε
Να παραπέμψουν προς εξέταση για τον Σεπτέμβριο τη λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, και να μην προχωρήσουν σε 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αποφάσισαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, κατά τη συνεδρίαση της άτυπης τριμερούς επιτροπής την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα".
Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν στην ανάγκη να μην γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά να επιδιωχθεί η μείωση των κρατικών δαπανών εν όψει των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Ακόμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προσπάθεια για την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από το 1 σε 2 έτη.
Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να υπάρξουν αλλαγές και ειδικότερα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ εξετάζεται και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων συμφώνησαν στην ανάγκη διαπραγμάτευσης για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων.
Δηλαδή, οι περικοπές ύψους 11,6 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί ως το 2014, προτείνεται να επεκταθούν με ορίζοντα το 2016. Σε αυτό το αίτημα φαίνεται ότι θα συμφωνήσουν και οι πιστωτές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger