Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ: «Ο λαός μίλησε. Και ο λόγος του υπήρξε σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Ξεκαθάρισε ότι θέλει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση των όρων του Μνημονίου» (από το ΕΘΝΟΣ).
ΤΟ «ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕ»: «Ολοι πλέον υποχρεούνται να κινηθούν με βάση τα δεδομένα της λαϊκής ετυμηγορίας» (στα ΝΕΑ).
Η ΑΞΙΩΣΗ: «Ο ελληνικός λαός επέλεξε (...) μια ισχυρή αντιπολίτευση, που οφείλει κι αυτή τώρα να αποδείξει ότι εννοεί αυτό που υποστήριζε προεκλογικά, ότι παρά την έντονη κριτική που ασκεί, δε θέτει υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» (στο ΒΗΜΑ).
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες να αξιοποιήσει η χώρα όλα όσα με τη δύναμη του λαού αναδείχθηκαν το επόμενο διάστημα (...) δεν θα βρεθούμε εμπόδιο» (από τη δήλωση Τσίπρα / ΑΠΕ).
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΒΑΛΙΩΝ: «Ταυτόχρονα με την πολιτική κρίση και την ακυβερνησία που κυριάρχησαν στην Αθήνα μια παρόμοια κατάσταση πραγμάτων κυριάρχησε και στην Ευρωζώνη (...) για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους της δεν αρκεί η συγκρότηση κυβέρνησης (...) αλλά χρειάζεται και η διαμόρφωση μιας νέας γαλλογερμανικής κοινής γραμμής πλεύσης, χωρίς την οποία δεν θα μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο η ραγδαία επιδείνωση της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία (...) Με τα σημερινά δεδομένα, δεν νομιμοποιείται αισιοδοξία για τη διαμόρφωση κοινής γραμμής πλεύσης στην Ευρωζώνη (...) υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο (...) η σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μέρκελ απέναντι στον Ομπάμα (...) η πολιτική αποσταθεροποίηση θα είναι το επόμενο ντόμινο που θα πλήξει συνολικά το νότο της Ευρωζώνης» (ο Γ. Καπόπουλος στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger