Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Καταληκτική ημερομηνία εξαίρεσης από κατεδάφιση κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων»


  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Αντιπεριφέρειας Λάρισας υπενθυμίζει στους κτηνοτρόφους ότι λήγει στις 30-06-2012, το μέτρο του άρθρου 4 του ν. 3399/2005 που αναφέρεται στην εξαίρεση από κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (σύμφωνα με την με αριθμό 339/2/03-01-2012 ΚΥΑ των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
         Για την τροποποίηση της αρχικής 244203/16-1-2006 ΚΥΑ, η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία υποβάλλονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, είναι:
  1. Απόσπασμα τοπογραφικού χάρτη της περιοχής, υπό κλίμακα 1:10.000 μέχρι 1:2500, στο οποίο θα σημειώνεται η θέση της μονάδας και διάγραμμα κάλυψης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κτίσματα της πτηνοκτηνοτροφικής μονάδας.
  2. Φωτογραφίες του κτήματος, στις οποίες θα φαίνονται και θα σημειώνονται οι αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις.
  3. Βεβαίωση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας για το ότι τα προς εξαίρεση από κατεδάφιση κτίσματα έχουν ανεγερθεί πριν  την 20-03-2003.
  4. Βεβαίωση της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην περιοχή.
  5. Βεβαίωση στατικής επάρκειας από δύο διπλωματούχους μηχανικούς και βεβαίωση από την κατά τόπους Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι τα μόνιμα και φορητά μέσα που έχουν εγκατασταθεί στη μονάδα για την πυροπροστασία της επαρκούν, στην περίπτωση μόνιμων κατασκευών με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος ή με άνοιγμα ζευκτών άνω των έξι μέτρων ή ύψος άνω των τριών μέτρων στο χαμηλότερο σημείο της στέγης.
  6. Έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μονάδας, όταν απαιτείται.
  7. Άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας της μονάδας.

Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα υποβάλλονται για θεώρηση τα παραπάνω δικαιολογητικά 1 και 2 και συνακόλουθα θα χορηγείται το δικαιολογητικό 3.

Με την απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση είναι δυνατή η σύνδεση με κάθε είδους δίκτυα κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger