Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΣΚΙΑΘΟΣ Ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων

Αλλοδαπός τουρίστας, που τραυματίστηκε σε τροχαίο, παρέμεινε επί 25 λεπτά στο έδαφος στην παραλία της Σκιάθου, επειδή δεν υπήρχε οδηγός στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) του νησιού για να οδηγήσει το ασθενοφόρο στον τόπο του ατυχήματος.
Ο τουρίστας, που τραυματίστηκε ελαφρά στις 9.30 το πρωί στο δρόμο Κουκουναριές - Σκιάθος, τελικά μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο ιδιώτη, κι αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ΚΥ αποχώρησε.
Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πάμπολλες φορές, καθώς στο ΚΥ Σκιάθου απασχολούνται τρεις οδηγοί για το ασθενοφόρο, οι οποίοι δεν επαρκούν για τις 90 βάρδιες που υπάρχουν το μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ημέρες κάθε μήνα τα πρωινά το ΚΥ Σκιάθου να μένει ακάλυπτο όσον αφορά στους οδηγούς ασθενοφόρου.
Βεβαίως, ανάλογα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει μόνο το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, αλλά όλα τα Κέντρα Υγείας των νομών της Θεσσαλίας, καθώς και τα νοσοκομεία.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που καλύπτει τις ανάγκες 1.000.000 και πλέον κατοίκων της Θεσσαλίας και της γύρω περιοχής, εκτός από προσωπικό - ιδιαίτερα νοσηλευτικό - και μηχανολογικό εξοπλισμό, λείπουν και αναλώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να γίνουν ακόμα και οι πιο απλές ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις. Π.χ., είδος εν ανεπαρκεία αποτελούν οι σύριγγες, και το προσωπικό κάνει, καθημερινά, αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει μερικές, ενώ, από την περασμένη εβδομάδα, υπάρχουν μόνο 50άρες σύριγγες με τις οποίες μπορείς να διαλύσεις φάρμακα, αλλά όχι να κάνεις αιμοληψίες. Προβλήματα καταγράφονται συνεχώς και στην τροφοδοσία των κλινικών με χαρτί τουαλέτας αλλά και με γάζες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger