Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΟ FESTOS PALACE


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το πρωί σε συνέντευξή σας στον ΑΝΤ1 είπατε ότι υπάρχει ένα τμήμα της αστικής τάξης που θέλει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αλλά υπάρχει και ένα άλλο που προκρίνει και στηρίζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο και με τι στόχο το κάνει αυτό, τι έχει να κερδίσει;

«Αποδεικνύεται το εξής πράγμα. Ότι το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του μνημονίου. Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε μια χρεοκοπία ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε ζήσει και πριν από όλα χρεοκοπία του λαού.
Επομένως το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι το εξής πράγμα: Αν ο λαός θα είναι έτοιμος να μην αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Αυτό εξαρτάται από το λαό.
Απέναντι στο λαό, μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά που θα δρομολογήσει αυτούς τους νόμους, τους νέους νόμους, θα ισοπεδώσει ακόμη περισσότερο το λαό ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης γιατί αυτό το τμήμα θεωρεί ότι μια, ας πούμε, αριστερή κυβέρνηση με υψηλά συνθήματα, με μαχητικά συνθήματα θα καταφέρει να κάνει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ’80. Να δυσκολέψει το λαό να παλέψει δίνοντας υποσχέσεις, να έχει πίστωση χρόνου να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή. Γι’ αυτό το κριτήριο πρέπει να είναι η ετοιμότητα του λαού να αντιμετωπίσει τη βαθύτερη χρεοκοπία και για αυτό έχει ανάγκη από ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ για να έχει γερές πλάτες στις δύσκολες μάχες πριν απ’ όλα στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στα χωράφια, παντού.
Το κριτήριο για το λαό πρέπει να είναι «πού πάνε τα πράγματα» και όχι «ποιος είναι ο καλός διαπραγματευτής στην ΕΕ». Κανείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα».


ΑΘΗΝΑ 25/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger