Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Τουρισμός για όλους τους εργάτες»!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σημαντικό βήμα η απεργία του Σαββάτου στην Αττική
Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση μισθών και συμβάσεων έστειλαν το περασμένο Σάββατο στους μεγαλοεργοδότες του κλάδου οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό μέσα από την 24ωρη απεργία που οργάνωσε το κλαδικό τους συνδικάτο. Απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Δεσμεύτηκαν ότι δυναμώνουν τη μάχη μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς για να οργανωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος στον αγώνα όχι μόνο για να μην περάσει η σαρωτική επίθεση των εργοδοτών, αλλά για να διεκδικηθεί αποφασιστικά η ζωή που τους αξίζει.
Στις 5 το πρωί στα μεγάλα ξενοδοχεία στήθηκαν απεργιακές φρουρές, κόντρα σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στο «Λίδρα Μάριοτ» μόλις η διεύθυνση διαπίστωσε ότι στην πρωινή βάρδια η απεργία είχε μεγάλη επιτυχία άρχισε να παίρνει τηλέφωνα «εξτρά» εργαζόμενους (δηλαδή εργαζόμενους με σύμβαση μιας μέρας), προκειμένου να δουλέψει το ξενοδοχείο. Βέβαια η προσπάθειά της προσέκρουσε στην αποφασιστικότητα των απεργών και αναγκάστηκε σε υποχώρηση. Σε άλλα ξενοδοχεία κατά την προσφιλή τακτική τους οι εργοδότες «κοίμισαν» στα ακριβά τους δωμάτια εργαζόμενους από το προηγούμενο βράδυ. Στο «Σοφιτέλ», παρά τις εργοδοτικές απειλές η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν έξω από το ξενοδοχείο και έδινε τη μάχη της περιφρούρησης. Ανάλογη η εικόνα και σε άλλα ξενοδοχεία όπως στο «Νοβοτέλ», στο «Κρόουν Πλάζα», ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο «Μετροπόλιταν» και αλλού.
Λίγο μετά τις 10.30 άρχισαν να μαζεύονται στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου οι απεργοί με μπλοκ συγκροτημένα από τα ξενοδοχεία τους. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν πρόεδροι από πολλά επιχειρησιακά σωματεία.
Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ μετέφερε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος και υπογράμμισε ότι η ενότητα των εργαζομένων πρέπει να διαφυλαχθεί και να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα γιατί η επίθεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. «Επεξεργάζονται νέα σχέδια που προβλέπουν μηδενικά για τους εργαζόμενους δικαιώματα», σημείωσε. Κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι σε αυτές τις επιλογές, να υψώσουν εμπόδια, με την ενότητά τους να κάμψουν την αδιαλλαξία των εργοδοτών. Και προς αυτή την κατεύθυνση «η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι δύναμη για το λαό», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Ν. Παπαγεωργίου, παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι σε αυτή την απεργία δυο λόγοι έφεραν τους εργαζόμενους. Ο πρώτος η επίθεση των εργοδοτών «στην καρδιά της ζωής μας που είναι οι συλλογικές μας συμβάσεις». Ο δεύτερος λόγος, τόνισε, «είναι η απόφαση 18 επιχειρησιακών σωματείων να μπουν ενωμένα μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα όχι μόνο για να μην περάσει το σχέδιο το εργοδοτών για μισθούς πείνας αλλά για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Και αυτό που μας αξίζει είναι τα πάντα». Σε αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε τους εργαζόμενους, τα σωματεία να δώσουν το επόμενο διάστημα πιο αποφασιστικά τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων. «Μπορούμε, τόνισε, να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο πολλοί και σε ποσότητα και σε ποιότητα, όταν βάλουμε στην άκρη τις αυταπάτες, όταν αναγνωρίζουμε την τρικλοποδιά πριν μας τη βάλουν».
«Τουρισμός για όλους τους εργάτες»!
Με συνθήματα όπως «Τουρισμός για όλους τους εργάτες και όχι τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», «Με τα συνδικάτα παλεύουμε συμβάσεις για τις ανάγκες της δικής μας τάξης», ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων στην οδό Σταδίου. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετέφερε για μια ακόμα φορά τα αιτήματα του κλάδου σε αντιπροσωπεία της Ενωσης ξενοδόχων της Αθήνας, οι οποίοι δήλωσαν ότι στη γενική τους συνέλευση μετά τις εκλογές θα καταθέσουν την πρόταση των σωματείων για τη διατήρηση των σημερινών ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι καμία εμπιστοσύνη και καμία ανοχή δεν δείχνουν στους εργοδότες και οργανώνουν την επόμενη κινητοποίησή τους που είναι η πανελλαδική κλαδική απεργία στις 27 του Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger