Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας: Άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Νίκου Κατίφη


Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατίφη, που έγινε χτες βράδυ έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς με πολιτικά. Η σύλληψη έγινε αμέσως μετά το πέρας της αντιρατσιστική πορείας που διοργανώθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και Έλληνες το απόγευμα του Σαββάτου. Αριστερές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες της περιοχής διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες έχουν πυκνώσει ανησυχητικά, με ρυθμούς σχεδόν ένα κρούσμα τη μέρα, ύστερα βέβαια και από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Απολογισμός: 4 πολύ σοβαροί τραυματισμοί μεταναστών καθώς και αυτοσχέδιοι βομβιστικοί μηχανισμοί έξω από σπίτια μεταναστών, κυρίως γύρω από την πλατεία Κύπρου (το κέντρο της Καλλιθέας).
Η σύλληψη του Νίκου Κατίφη συνιστά μια αυταρχική και ρεβανσιστική απάντηση της αστυνομίας και εντάσσεται στη συνολική της πρακτική, η οποία όχι μόνο δεν εμποδίζει τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά και τις υποβοηθάει, είτε καλύπτοντας τα χτυπήματα των φασιστών στους μετανάστες (πολλά από τα οποία γίνονται παρουσία της), είτε χτυπώντας τους Έλληνες και τους μετανάστες που προσπαθούν να απαντήσουν πολιτικά και δυναμικά στους φασίστες. Είναι χαρακτηριστικές οι χυδαίες απειλές που δέχτηκαν οι 3 μετανάστες από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλλιθέας, λίγο πριν χτυπηθούν το βράδυ της Τρίτης 08.05.11 στην πλ. Κύπρου, από τους φασίστες. Η αστυνομία και οι φασίστες λειτουργούν παντού ως συγκοινωνούντα δοχεία, έτσι και στην Καλλιθέα.
Καθ' όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12 Μαΐου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική. Παρακολουθούσαν σθεναρά τη συγκέντρωση Ελλήνων και μεταναστών, ζώνοντας με διμοιρίες ΜΑΤ την πλατεία Κύπρου αλλά και την πορεία που ακολούθησε, ενώ δε δίστασαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, πράγμα το οποίο απετράπει από την παρουσία των Ελλήνων αγωνιστών και αντιρατσιστικών φορέων, αλλά και από την υποδειγματική στάση, ωριμότητα και ψυχραιμία των ίδιων των μεταναστών. Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική πάλη φουντώνει τους τελευταίους μήνες στην Καλλιθέα αυτό η αστυνομία δεν μπορεί να το δεχτεί ούτε να το διαχειριστεί. Προσπαθεί να προλάβει την ανάπτυξη του αντιφασιστικού και λαϊκού αγώνα στις γειτονιές και γενικά, με ένα και μοναδικό τρόπο: Τις συλλήψεις και την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων αγωνιστών που στηρίζουν πολιτικά τους μετανάστες και τους βοηθούν να οργανωθούν και να αντισταθούν στα ρατσιστικά πογκρόμ. Η σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατίφη, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχσιμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει!

Ο αγωνιστής Νίκος Κατίφης έχει απερίφραστα την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση ολόκληρου του λαού της Καλλιθέας, Ελλήνων και μεταναστών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΤΙΦΗ!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger