Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Καταγγέλλουν την ποινικοποίηση του αγώνα των χαλυβουργών

Την προσπάθεια ποινικοποίησης του ηρωικού αγώνα των απεργών χαλυβουργών με τις μηνύσεις που κατέθεσαν (προχτές) εναντίον του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» διευθυντικά στελέχη του Μάνεση και ελάχιστοι απεργοσπάστες, ζητώντας την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους συνδικαλιστές, καταγγέλλουν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και οι διοικήσεις των σωματείων της δύναμής του (Μετάλλου, Οδηγών, Εμποροϋπαλλήλων, ΚΑΡΦΟΥΡ, Οικοδόμων, Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργών - Δέρματος, Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Λογιστών, Ιδιωτικών Κλινικών, Καθαριστριών, Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών, Πλαστικών).
Στην ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρουν: «Οσα μέσα και μεθόδους και να επιστρατεύσουν ο βιομήχανος Μάνεσης, ο μηχανισμός του και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, για να πλήξουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Θα βρουν μπροστά τους τοίχο όλους τους εργάτες και τα ταξικά συνδικάτα, όλης της χώρας. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, απαιτούμε να γυρίσουν πίσω οι 119 απολυμένοι και δουλειά με πλήρεις μισθούς και δικαιώματα. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!».
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στην οποία καταγγέλλει το ρόλο των αστικών ΜΜΕ που προσφέρουν υπηρεσίες στην εργοδοσία και έχουν μετατραπεί σε μόνιμο βήμα προβολής των απεργοσπαστών και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το ΠΑΜΕ τονίζει προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να συκοφαντούν, να λασπολογούν και να απειλούν το ΠΑΜΕ, ότι θα πάρουν απάντηση. Ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τα ΔΣ των εργατικών σωματείων και κάθε μαζικού φορέα να υπερασπιστούν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και τη Διοίκηση του σωματείου τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger