Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Να σταματήσει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου», πλοιοκτήτρια των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων «ΑQUA HERCULES» και «OLYMPUS», η οποία παρά τη δέσμευσή της προς τη ΠΝΟ για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ασφάλιση στο ΝΑΤ των ναυτεργατών των πληρωμάτων δεν την εφαρμόζει, με την ανοχή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, απαιτούν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα σωματεία, από καταγγελίες των πληρωμάτων των δύο πλοίων, λόγω χρεών της εταιρείας προς τρίτους, τα καράβια κρατούνται στο λιμάνι Μπάρι της Ιταλίας από τις τοπικές αρχές. Η εταιρεία οφείλει δεδουλευμένα μηνών στους ναυτεργάτες, ενώ από τις 22 Μάρτη έχει λήξη η σύμβαση ασφάλισης των πλοίων αυτών με το ΝΑΤ, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να είναι όχι μόνο απλήρωτοι, αλλά και ανασφάλιστοι. «Η εταιρεία - συνεχίζουν τα σωματεία - παρά τη δέσμευσή της, με συμφωνία με την ΠΝΟ για εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ασφάλιση για το σύνολο των ναυτεργατών, δεν την εφαρμόζει, εκμεταλλευόμενη και την ανοχή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας».
Τα σωματεία απαιτούν την παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ για να σταματήσει η μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία σε βάρος των ναυτεργατών σε αυτά τα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger