Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σάρωσε ο μεμονωμένος υποψήφιος

Ο Γιάννης Κόντζογλου από δύο ψήφους το 2009 μέχρι και αργά το βράδυ είχε αποσπάσει 798!
Σάρωσε ο μεμονωμένος - ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Κόντζογλου στη Μαγνησία. Ο γνωστός ασπρομάλλης κύριος που κυκλοφορεί στους δρόμους του Βόλου με την ντουντούκα του, «διακηρύσσοντας» τις αρχές και τις απόψεις του, φαίνεται πως κατάφερε μέσα στη γενική απελπισία που επικρατούσε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να αποσπάσει την εμπιστοσύνη πολλών πολιτών…
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Γνωστός σε όλους από το δρόμο. Εκεί στο κέντρο, στην παραλία, στην Ερμού, σε κάθε γωνιά με την ντουντούκα στα χέρια και ταμπέλες παλιότερα κρεμασμένες πάνω του φώναζε χρόνια τώρα – και συνεχίζει να φωνάζει – κατά των κυβερνώντων και υπέρ της ελευθερίας και της πατρίδας.
Παλιότερα δούλευε στη λαϊκή αγορά πουλώντας λουλούδια, σήμερα στα 73 του περίπου και συνταξιούχος «γαζώνει» τους δρόμους διατρανώνοντας την αντίθεσή του στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Με μηδενικό ποσοστό τα προηγούμενα χρόνια και με μόλις δύο ψήφους στις εθνικές εκλογές του 2009 – είχε πάρει μία ψήφο στο πρώην Δήμο Ζαγοράς και άλλη μία στον πρώην Δήμο Πτελεού – φέτος έκανε την μεγάλη έκπληξη και ανατροπή αποσπώντας μέχρι και τη 1.30 το ξημέρωμα 822 ψήφους, 0,72% δηλαδή ποσοστό σε σύνολο 332 εκλογικών τμημάτων από τα 342.
Μάλιστα αν και οι περισσότεροι ψήφοι ήρθαν από το Δήμο Βόλου, υποστηρικτές βρήκε σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας και ειδικότερα 25 απέσπασε στον Αλμυρό, 6 στην Αλόννησο, 674 στον Βόλο, 30 στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, 36 στο Νότιο Πήλιο, 44 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, 2 στη Σκιάθο, 5 στη Σκόπελο και καμία στα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.
Ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό του υποψήφιο βουλευτή. «Δεν είμαι υποψήφιος, ούτε πολιτεύομαι» δήλωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις εθνικές εκλογές του 2009. «Είμαι απλά ανεξάρτητος» διευκρινίζει και εξηγεί πως «αποφάσισα να ξεκινήσω όταν κατάλαβα ότι εκτός από πόδια και χέρια έχω και μυαλό και αυτό δεν είναι τόσο απλό να το καταλάβει κανείς. Το κατάλαβα βλέποντας τις κυβερνήσεις και τα συνεχή τους λάθη. Δεν συμφωνώ με τις επιλογές τους. Δεν θέλω να ανήκω σε κανένα γιατί έχω γεννηθεί ελεύθερος και δεν το διαπραγματεύομαι αυτό. Δεν μπήκα στην πολιτική για καριέρα και χρήματα αλλά επειδή αγαπώ την πατρίδα μου, τα παιδιά μου. Είναι ένα ταξίδι που κάνω μέσα από όλο αυτό».
Ψήφοι αγανάκτησης, οργής, αντίδρασης, απογοήτευσης… όπως και να έχει οι 822 ψήφοι που απέσπασε ο Γιάννης Κόντζογλου δεν είναι απλή υπόθεση και σίγουρα αποτυπώνουν σε ένα μεγάλο βαθμό το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και αυτό είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολίτες που γύρισαν την πλάτη τους σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger