Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αδεια τα ξενοδοχεία στο Πήλιο

Τα τηλέφωνα νεκρά, οι κρατήσεις κάθε μέρα όλο και λιγότερες αντί να πληθαίνουν, οι ακυρώσεις πολλές… Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας είναι σχεδόν… άδεια και δεν φαίνεται να γεμίζουν ούτε τα μισά από τα δωμάτιά τους ενόψει του Αγίου Πνεύματος, με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για πληρότητα που με το ζόρι θα αγγίξει το 20% όταν πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 40% και 50%!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού είναι στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο καθώς η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς και τα καταλύματα άδεια ενόψει του Αγίου Πνεύματος, που άλλοτε ήταν ένα από τα τριήμερα με την μεγαλύτερη κίνηση, ειδικά στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις είναι ελάχιστες με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Μαγνησίας να μην μπορεί καν να αποτυπώσει την εικόνα της πληρότητας που υπάρχει και τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Λεβέντη να αναφέρει πως «δεν έχω ποσοστά γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Πραγματικά δεν μπορώ να έχω εικόνα από τη στιγμή που τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι άδεια. Αυτή είναι η μοναδική εικόνα που έχω».
Πέρυσι η πληρότητα στο Νομό άγγιξε το 40% με 50% όταν φέτος υπολογίζεται πως θα αγγίξει, και είναι αμφίβολο αν θα φτάσει το 20% μόλις! «Υπολογίζουμε ότι η κίνηση θα πέσει στο μισό σε σχέση με πέρυσι και αυτό επειδή έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας στους επισκέπτες που θα έρθουν εντέλει ή θα μετακινηθούν από το Βόλο στο Πήλιο την τελευταία στιγμή και χωρίς να έχουν κάνει κράτηση. Διαφορετικά οι ξένοι που είναι να έρθουν έχουν ήδη κλείσει και αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχουμε νέες κρατήσεις από το εξωτερικό τις επόμενες ημέρες», σημειώνει ο κ. Λεβέντης.
Η κατάσταση στον κλάδο του τουρισμού είναι απογοητευτική και οι περισσότεροι επαγγελματίες κάνουν λόγο για μια καταστροφική σεζόν και για μια «χαμένη χρονιά». «Η δυναμικότητα στο Νομό είναι πάρα πολύ μεγάλη, ωστόσο δυστυχώς τα καταλύματα θα παραμείνουν άδεια. Η πτώση της κίνησης στον εσωτερικό τουρισμό αγγίζει το 80% και είναι φυσικό ο κόσμος να μην μπορεί να σκεφτεί τριήμερα και διακοπές όταν γύρω του ο κόσμος καταρρέει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων.
Παρόλα αυτά πάντως πρέπει να αναφερθεί πως οι ξενοδόχοι αλλά και πολλοί καταστηματάρχες στον τουριστικό κλάδο έχουν ρίξει τις τιμές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα προσφέροντας παράλληλα διάφορα τουριστικά πακέτα σε μια προσπάθεια ακόμα και τις τελευταίες ημέρες να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην περιοχή.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger