Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα, Κυριακή 29/4, ώρα 23:40:
Επιλέξαμε να επιτεθούμε συμβολικά στο Α.Τ. Καβάλας παραμένοντας για 4 λεπτά στο σημείο και με συνειδητή πρόθεση να προκαλέσουμε φθορές αποκλειστικά στα σταθμευμένα οχήματα και όχι στο κτίριο, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα θέταμε σε κίνδυνο τους κρατούμενους που βρίσκονται στα κελία του υπογείου. Παράλληλα η συνδυασμένη επίθεση στην Proton Bank ήταν μικρής εμβελείας για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ένοικοι της πολυκατοικίας.
Ήταν μια απάντηση στη γενικευμένη καταστολή του αγώνα και τη φίμωση του ανατρεπτικού λόγου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας" σε όλη την επικράτεια της. Από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας ως τις πόλεις της επαρχίας και από τα χωριά της υπαίθρου μέχρι τα κολαστήρια των φυλακών. Ένας φασισμός, κρατικός και παρακρατικός, που συμπληρώνει το πακέτο εξαθλίωσης, ανέχειας και απόγνωσης που σαν βραχνάς επιχειρείται να επιβληθεί στο σβέρκο μας.
Ειδικότερα στη περίπτωση της Καβαλάς η επιβολή του μοιάζει με ένα πειραματικό σχέδιο. Η Καβαλά παρά το βαθύ ύπνο στον όποιο συνεχίζουν να βρίσκονται πολλά κομμάτια της τοπικής της κοινωνίας, υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις κατά την μεταπολίτευση η πιο ριζοσπαστική πόλη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ποσό τυχαία μπορεί να είναι άραγε όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο στην πόλη; Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συγκέντρωση τεράστιας αστυνομικής δύναμης από τις γύρω περιοχές της Β. Ελλάδας στις 12/12 που είχε καταλάβει την πόλη προκειμένου να διαλύσει την ειρηνική πορεία αντιπληροφόρησης που πραγματοποιήθηκε ενάντια στη φτώχια, τον ολοκληρωτισμό και τη θεσμική επιβολή. Ελάχιστες μόνο μέρες, μάλιστα, μετά την πορεία παρακρατικών της δήθεν "Πατριωτικής Κίνησης" που βεβήλωσε την ημέρα μνήμης για την δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου. Οι τελευταίοι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από ένα συνονθύλευμα που αποτελείται από φασίστες που συνεργάζονται ανοικτά με την ομάδα ΔΙΑΣ και που καλύπτονται από την ντόπια αστυνομία. Ανάμεσα στις υπόλοιπες προκλητικές δραστηριότητες της παρακρατικής τους παρουσίας εμφανίζονται να μοιράζουν "διαφημιστικά" φυλλάδια για την πολιτοφυλακή σε καφετερίες. Μια πολιτοφυλακή που έχει ως στόχο ούτε καν τη δήθεν προστασία από κάποια εξωτερική απειλή αλλά την καταπολέμηση του εσωτερικού εχθρού, τους εξεγερμένους των ημερών που έρχονται. Το πακέτο συμπληρώνεται από τους τραμπουκισμούς σε άτομα με εναλλακτική εμφάνιση και τις εισβολές εισαγγελέων που επικαλούνται γελοίες δικαιολογίες σε σπίτια αγωνιστών με προφανή στόχο τον εκφοβισμό τους.
Το πείραμα της Καβάλας δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τοπική εκδοχή ενός ευρύτερου πειράματος ένδειας, έλεγχου και μοντέρνου εκφασισμού που ως πρώτους αποδέκτες έχει τα πιο αγωνιζόμενα και/ή ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας πριν την καθολική εφαρμογή του. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή της Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική όπου τα κατοχικά στρατεύματα της αστικής δημοκρατίας, υπερασπιζόμενα τα συμφέροντα ντόπιων και πολυεθνικών αφεντικών, την έχουν αποικήσει προκειμένου να ανακόψουν την αντίσταση των κατοίκων ενάντια στα σχέδια καταστροφής του περιβάλλοντος και των ζωών τους από το κεφάλαιο, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν πάντα να αντιπαρατεθούν με επιτυχία στις συγκρουσιακές διαθέσεις και πρακτικές των τελευταίων.
Σε πλήρη ευθυγράμμιση βρίσκονται οι επιλογές του κράτους και των αρμόδιων οργάνων του στη προσπάθεια να εξασθενήσουν και να κάμψουν την αγωνιστικότητα των φυλακισμένων αγωνιστών. Στα κολαστήρια των φυλακών οι ανθρωποφύλακες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο νεύρων απέναντι στους αναρχικούς κρατούμενους με ξεγυμνώματα και σωματικούς ελέγχους, με απομονώσεις, με μεταγωγές ή ακόμη και με στέρηση της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ακόμη και για σοβαρές περιπτώσεις ασθένειας. Τα δικαιώματα που ευαγγελίζεται το ψευδεπίγραφο "κράτος δικαίου" υπάρχουν μόνο για τον χουντικό Ντερτιλή, τον Εφραίμ και τον Άκη. Έτσι ο σύντροφος Ράμι Συριανός βρίσκεται, εκδικητικά για την αγωνιστική του στάση αλλά και παράτυπα ακόμη και για τους κανόνες της φυλακής, για περισσότερο από ένα μήνα τιμωρημένος στο κελί της απομόνωσης. Η συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου εισπράττει τις διαδοχικές αρνητικές απαντήσεις στις αιτήσεις αποφυλάκισης και τη μηδαμινή ιατρική περίθαλψη εξασθενίζοντας απειλητικά την υγεία της, ενώ ο τεράστιος όγκος αυθαιρέτων κατηγοριών που φορτώθηκαν πρόσφατα σε αυτήν και τους συγκατηγορούμενους της Σακκά, Μητρούσια και Καραγιαννίδη μεταφράζονται για τους τρεις σε ανανέωση της προφυλάκισης τους καθώς και αρκετά επιπλέον πιθανά χρόνια κάθειρξης για όλους τους. Ούτε ακόμα και η πρόσφατη απεργία πείνας των τριών τελευταίων δεν κατέστει αρκετή ώστε να ανακόψει την εκδικητικότητα του κράτους. Ωστόσο η παράλληλη απεργία πείνας των μελών της Ε.Ο. Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και του αναρχικού Θεόφιλου Μαυρόπουλου, κατάφερε να αντιταχθεί με επιτυχία στις συνεχόμενες μεταγωγές, τη διασπορά και τη διαρκή άσκηση πίεσης σε βάρος τους, αποτελώντας μια θετική παρακαταθήκη για τους αγώνες εντός των τειχών. Οι φλόγες των καμένων μπατσικών δεν μπορεί παρά να είναι και ένα ακόμα σινιάλο αλληλεγγύης από την πλευρά μας προς τους φυλακισμένους μεν αλλά αγωνιζόμενους δε συντρόφους μας.
 Συνεχίζοντας το χορό του ολοκληρωτισμού, οι μετανάστες -ή αλλιώς οι αλλοδαποί εργάτες- δαιμονοποιούνται και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι βρίσκονται "ένοχοι" για την εξαθλίωση της κοινωνίας οδηγούμενοι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που κάνουν την απόσταση μεταξύ Αμυγδαλέζας και Νταχάου να φαντάζει απειλητικά μικρή. Αυτό που άλλωστε οι εξουσιαστές θα επιδιώξουν, στο όνομα της ασφάλειας, είναι η «κάθαρση» του κοινωνικού συνόλου από κάθε τι απειλητικό «ντόπιο» ή «ξένο», απομονώνοντας το στα  σύγχρονα κολαστήρια της δημοκρατίας, πλέον και με τη συμβολή ενός στρατού, από μπράβους, αποβράσματα και ακαμάτηδες που θα αποκαλείται "πολιτοφυλακή".
Λογαριάζουν όμως χωρίς όλους εμάς, τους παίκτες εκείνους της παρτίδας που επιδιώκουν ρεφάρωντας να πλήξουν τα σχέδια τους για ένα εφιαλτικό αύριο, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας την επίθεση τους, στο νέο ολοκληρωτισμό.
Στο επανειδείν λοιπόν.

νυχτερινή περίπολος
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1398444 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger