Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΕ ΔΙΧΤΥΑ, ΠΑΡΑΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑΔΕΣ

Έλεγχοι για την αλιεία στα παράλια του νομού

* «Συμμορφώνονται οι ερασιτέχνες ψαράδες...», υποστηρίζει ο λιμενάρχης του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου, κ. Αντωνίου

Στην προσπάθεια να προστατευθεί ο θαλάσσιος πλούτος και στην περιοχή μας, ο Λιμενικός Σταθμός Αγιοκάμπου, ξεκίνησε ήδη εντατικούς ελέγχους αυτή την περίοδο, με την έναρξη της απαγόρευσης χρήσης συγκεκριμένων μέσων αλιείας, όπως προβλέπει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο σχετικός νόμος.
Ιδιαίτερα με τις πρώτες μέρες καλοκαιρίας, οι ερασιτέχνες ψαράδες, ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στα παράλια του νομού, χωρίς να χάσουν χρόνο και εξόρμησαν στη θάλασσα προκειμένου να απολαύσουν την αγαπημένη τους ασχολία, είτε από, ξηράς είτε από θαλάσσης, αλλά πάντα στα πλαίσια των επιτρεπόμενων μεθόδων αλιείας που επιβάλλει η σχετική απαγόρευση, του υπουργείου και η οποία ισχύει μέχρι και τέλος Μαΐου.
Ο λιμενάρχης του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου, κ. Αντωνίου, μας ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη η κίνηση των ψαράδων στην περιοχή, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο και το λιμενικό σώμα διενεργεί ελέγχους, για να διαφυλάξει τον πλούτο της θάλασσας και να διαπιστώσει τυχόν παραβάσεις του νόμου.
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, οι ερασιτέχνες ψαράδες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη θαλάσσια περιοχή των ορίων αρμοδιότητάς του, είναι γνώστες της απαγόρευσης και συμμορφώνονται με όσα αυτή ορίζει, χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα παραβίασής της.
Μάλιστα οι περισσότεροι σέβονται τους κανόνες, αυτή την περίοδο της αναπαραγωγής των ψαριών, για να μπορούν να απολαμβάνουν καλές ψαριές αύριο.
Ο κ. Αντωνίου υποστηρίζει παράλληλα, ότι: «Πολλούς τους γνωρίζουμε ήδη εδώ και χρόνια και έχουμε άριστη σχέση συνεργασίας. Κάποιες παραβάσεις ψαράδων διαπιστώνονται περισσότερο απ’ αυτούς που έρχονται στην περιοχή απ’ άλλους νομούς...».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας «Απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία, με δίχτυα-παραγάδια, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία στη θάλασσα, όλο το μήνα Μάιο».
Οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ατομική αστυνομική άδεια αλιείας, που εκδίδεται από τη Λιμενική Αρχή.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ
Παράλληλα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης και για τους ερασιτέχνες ψαράδες που προτιμούν το γλυκό νερό.
Ειδικότερα απαγορεύει τη διενέργεια αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, κανάλια και τεχνικές λίμνες της Π.Ε. Λάρισας, μέχρι και τις 25 Μαΐου, καθόσον είναι επιτακτική ανάγκη της αναπαραγωγής των υδρόβιων ειδών που αναπαράγονται κατά την περίοδο αυτή, όπως επισημαίνει.
Τον έλεγχο στις περιοχές αυτές, έχουν τα κατά τόπους δασαρχεία και οι αστυνομικές αρχές, οι οποίοι υποχρεούνται να διαπιστώνουν αν οι ψαράδες έχουν συμμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger