Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τα δικαιολογητικά για το Σήμα του ΕΟΤ Aπό τη Νέα Ενωση Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας

Aπό τη Νέα Ενωση Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας και τον πρόεδρό της Γ. Αθανασάκη έγινε γνωστό ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ( Τεύχος Α ΄ Αρ. Φύλλου 82 )οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργική αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων με το ειδικό σήμα λειτουργίας τους που συνιστά την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικού καταλύματος, η οποία επέχει θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν εντός του ίδιου τουριστικού καταλύματος και την προέγκριση του ειδικού σήματος λειτουργίας που είναι το προσωρινό ειδικό σήμα λειτουργίας που χορηγείται με την υποβολή πλήρους φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο 150 στα δικαιολογητικά αδειοδότησης για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος ο αιτών υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α) Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος φυσικού ή νομικού προσώπου, ο αριθμός φορολογικού μητρώου και η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στην οποία ανήκει.
Β) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από το οποίο να προκύπτει ότι ο αιτών δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή για κάποιο από τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης, βαριάς σωματικής βλάβης, παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή των διατάξεων που αναφέρονται στα ήθη.
Γ) Άδεια δόμησης η οποία εκδίδεται από την υπηρεσία δόμησης του οικείου ΟΤΑ ή άλλη αρμόδια αρχή.
Δ) Πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το σύνολο της εγκατάστασης το οποίο εκδίδεται από τη οικεία Πυροσβεστική υπηρεσία για τα τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι κλινών και για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις ανεξαρτήτου δυναμικότητας.
Ε ( Βεβαίωση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος του καταλύματος ή βεβαίωση σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο του δήμου, οι οποίες εκδίδονται από τον οικείο φορέα λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος. Η Βεβαιώση καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος μπορεί να αντικαθίσταται με βεβαίωση διπλωματούχου ή πτυχιούχου μηχανολόγου μηχανικού ή ηλεκτρολόγου μηχανικού ή χημικού μηχανικού.
2. Για τα κύρια τουριστικά καταλύματα υποβάλλονται επιπλέον τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Α ) Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις από την αρμόδια υπηρεσία, όπου απαιτείται
Β) Βεβαίωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας περί ενημερότητας των προς αυτό υποχρεώσεων με αναφορά στη νομική μορφή της επιχείρησης.
Γ ) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599 / 1986 του αιτούντος για τον ορισμό διευθυντή , όπου απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση του υποδεικνυόμενου ως διευθυντή ότι αποδέχεται τη θέση του διευθυντή και πληροί όλες τις κατά νόμο προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να εκτελεί χρέη διευθυντή σε τουριστικό κατάλυμα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger