Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εξωκοινοβουλευτική ΑΡΙΣΤΕΡΑ:ΟΧΙ ψηφοδέλτια

Στις 17 Ιούνη:
Να μην κατεβάσει ψηφοδέλτια η
εξωκοινοβουλευτική ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Θετικές και κριτικές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση ( http://autenergos.blogspot.com/2012/05/blog-post_20.html ) να μην κατεβάσει ψηφοδέλτια η εξωκοινοβουλευτική ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις εκλογές 17 Ιούνη ώστε να στηριχθούν οι κοινοβουλευτικές αριστερές δυνάμεις: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗ.ΜΑΡ.
Επανερχόμαστε εξειδικεύοντας το σκεπτικό και την πρόταση.
- Η εξωκοινοβουλευτική ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αν κατεβάσει ψηφοδέλτια, θα υποστεί μείωση της δύναμής της κατά 40-50% σε σχέση με αυτήν της 5η Μάη. Θα είναι λοιπόν λάθος της να εμφανίσει τόσο σύντομα μια τέτοια αρνητική εικόνα.
- Αν δεν κατεβάσει ψηφοδέλτια θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική για μια Αριστερή Κυβέρνηση για την οποία υπάρχει λαϊκή απαίτηση και ανάγκη. Αλλά και απαίτηση των άλλων λαών.
- Θα είναι ουσιαστικότερη κάθε παρέμβασή της στις μετεκλογικές διεργασίες και πρακτικές.
- Η κριτική της και οι απαιτήσεις της απέναντι στην Αριστερή κυβέρνηση θα έχουν άλλο χαρακτήρα απ' ότι αν κατέβουν στις εκλογές.
- Θετικές θα είναι και οι επιπτώσεις στις μελλοντικές επιλογές αυτών των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.
- Η μη κάθοδος μπορεί να συνοδευτεί με επιμέρους συνεργασίες, επίσημες στηρίξεις ή χωρίς έκφραση.
Οι διαφορές γνωστές, οι αντιθέσεις γνωστές, το ότι θα... πικραθούμε και από την Αριστερή κυβέρνηση το γνωρίζουμε. Όμως, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι αναγκαία η ανοχή, η σύνθεση, η συμβολή.
Αυτόματα, προετοιμάζεται η νέα... ΘΕΣΗ!
Ο λαός, οι λαοί απαιτούν
ΑΡΙΣΤΕΡΑ να κυβερνηθούν!
Γιάννης Ζωχιός 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βασικά αυτό που απαιτεί ο λαός είναι να σταματήσουν τα κάθε είδους αρπαχτικά να του πίνουν το αίμα με το καλαμάκι.

Αυτό που θέλει είναι να διώξει πάνω απ'το κεφάλι του τα δυο μεγάλα αρπαχτικά, την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και τα ντόπια που στηρίζονται σ'αυτά.

Μια Αριστερή διακυβέρνηση (αν μπορούμε να την αποκαλούμε κι έτσι) μέσα στον καπιταλισμό, ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα βοηθήσει το λαό να κάνει αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει.

ΝΑ ΖΗΣΕΙ. Να είναι αυτός, αφέντης στον τόπο του. Να παλέψει για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες γι'αυτόν και τα παιδιά του.

Υπάρχει άραγε σίγουρα τέτοιο κόμμα στη Βουλή, Αριστερό, που να παλεύει ουσιαστικά γι'αυτόν τον σκοπό και να μη λέει απλά λόγια του αέρα;

Δεν ξέρω... Λέω εγώ τώρα...

μ.

Powered By Blogger