Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Επεσαν εντελώς οι μάσκες

Τις προάλλες, ο Αλ. Τσίπρας έστειλε γράμμα στους επικεφαλής των οργάνων της ΕΕ, με το οποίο κατέθετε τα διαπιστευτήριά του και διαβεβαίωνε ότι στόχος μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της αριστεράς δεν είναι να καταγγείλει το μνημόνιο, όπως διαδίδει εντός της Ελλάδας, αλλά να το επαναδιαπραγματευθεί. Γράφει επί λέξει ο Τσίπρας: «Συνεπώς, οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη». Το σούσουρο που προκάλεσε η αποκάλυψη μιας ακόμα κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα αφορά στη βασική προγραμματική του δέσμευση, ανάγκασε χτες το μηχανισμό του να διανείμει εσωτερικό σημείωμα, με το οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Λένε, μεταξύ άλλων, ότι «η φράση περί απονομιμοποίησης του μνημονίου είναι ιδιαίτερα αιχμηρή» (σ.σ. αναφέρεται στην επιστολή Τσίπρα), αλλά στο διά ταύτα επικεντρώνουν στις «αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αφού εκεί πρέπει «να αλλάξει η κυρίαρχη οικονομική πολιτική» και το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής»! Προσθέτουν, μάλιστα, ότι «εάν η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμείνει, τα προβλήματα θα επανέλθουν και θα αναπαράγονται».
Τι λένε, δηλαδή; Οτι καμιά πρόθεση να καταγγείλουν το μνημόνιο δεν έχουν, και επιπλέον τα εναποθέτουν όλα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ (δηλαδή τον θύτη) καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο λαός θα σωθεί αν η λυκοσυμμαχία θα αποκτήσει μια άλλη πολιτική. Πρόκειται για πλήρη κατάρρευση της προπαγάνδας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε προεκλογικά να κοροϊδέψει το λαό και να κλέψει την ψήφο του. Τώρα, μάλιστα, λέει στο λαό ότι ακόμα κι αν καταγγείλει το μνημόνιο, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής παραμένει ίδιο»! Δηλαδή, φούμαρα αυτά που έλεγε στο λαό ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα άλλαζε δήθεν τη ζωή του, θα αποκαθιστούσε μισθούς και συντάξεις, θα καταργούσε αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους και πάει λέγοντας. Για να μη μείνει μάλιστα καμιά αμφιβολία για το τι πραγματικά επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο μεγάλο είναι το ψέμα που σερβίρει το λαό, ήρθε χτες ο Γ. Δραγασάκης (στον «Real Fm») να διαβεβαιώσει ότι: «Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω; Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ. Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό».
Τι λέει; Καραμπινάτη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, σαν αυτή που θέλουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ. Την κωλοτούμπα, βέβαια, σπεύδει να την δικαιολογήσει ο ίδιος, με άλλη αποκαλυπτική ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του «άλλα σήμερα, άλλα αύριο». Λέει ο Δραγασάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας δυναμικός χώρος. Δεν έχει καμία σχέση με τον "Συνασπισμό" του 1990 που ψήφισε το Μάαστριχτ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές δεν είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν». Από κοντά και η Ρ. Δούρου, η οποία αποκάλυπτε χτες στο «Βήμα Fm»: «Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από το Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων. Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε "λεφτά υπάρχουν" εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο, λέγαμε προς τον κ. Παπανδρέου, "θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε". Οταν, λοιπόν, λέμε καταγγελία του μνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί». Αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι, κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό για να του κλέψουν ψήφους και να στρογγυλοκαθίσουν σε υπουργικές καρέκλες, για να κάνουν από άλλη μπάντα ό,τι και οι αστικές κυβερνήσεις. Ο λαός να χαλάσει τα σχέδια στο σύστημα και την πλουτοκρατία που με αστική ή «αριστερή» κυβέρνηση θέλει να τον ρίξει ηττημένο στη γωνία. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του, η οργανωμένη πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger