Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ούτε ο... Μέσι τέτοιο γκολ!


Ούτε ο... Μέσι τέτοιο γκολ!
Τρέλανε όλη την Ελλάδα ο Κλωναρίδης με το γκολ της χρονιάς - Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα και πάλι 2-0 τον αγαπημένο της πελάτη Παναθηναϊκό - Το άλλο γκολ ο εξαιρετικός Μάκος - Δοκάρι είχε επίσης η Ένωση με τον Λεονάρντο - Το aek365 ήταν στο Στάδιο όπου σας μετέφερε παραλειπόμενα, LIVE το ματς και CHAT όπου μπορείτε να σχολιάζετε την αναμέτρηση


Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ
Αυτή μάλιστα, δεν είναι απλά ΑΕΚ, είναι ΑΕΚΑΡΑ! Με τακτική, με πλάνο, με καλή απόδοση, με πάθος, με πείσμα, με γκολ μαγεία! 2-0 ξανά φέτος τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ μπαίνει ξανά στο κόλπο της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Μακρινό όμως αυτό. Η ομάδα πρέπει να κρατήσει αυτό το ματς. Να την ανεβάσει ψυχολογικά και να προχωρήσει. Με την καλή της εμφάνιση, με το άνετο 2-0 επί του Παναθηναϊκού, με τον Μάκο να κάνει ματσάρα και να ανοίγει το σκορ. Με τον Κλωναρίδη όμως να μπαίνει και τον... μπαγάσα να κλέβει την παράσταση όταν έβαλε γκολ της χρονιάς στο 80'. Ένα γκολ που ακόμα και ο Μέσι θα πρέπει να δει... Εκτός αυτών; Ένα δοκάρι, δύο κλασικές ευκαιρίες και ένα πέναλτι πεντακάθαρο στο πρώτο ημίχρονο και στο 1-0, σε χέρι του Βύντρα, που έγινε... κόρνερ.
Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς όπως έπρεπε: σαν μία ομάδα που ήθελε να πάρει ένα ντέρμπι. Με τσαμπουκά, πλάνο, δύναμη, καλή τακτική. Ο Κωστένογλου διάβασε καλά, αυτή τη φορά, τον αγώνα και έκανε κίνηση... ματ στον Φερέιρα. Έπαιξε με 4-1-2-3 έχοντας τον Γεωργέα σαν «κόφτη» δεξιά του τον Καφέ και αριστερά τον Μάκο. Ο Μάκος, θυμίζουμε πως είχε παίξει σε αυτή τη θέση έχοντας πιο ελεύθερο ρόλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και στο περσινό ματς του Κυπέλλου με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Είχε κάνει εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο τότε. Το επανέλαβε και απόψε. Σαν αριστερό χαφ, πίεζε ψηλά, έκοβε, έτρεχε. Είχε πιο καθαρό μυαλό, καθώς είχαν φύγει οι πολλές αμυντικές ευθύνες από πάνω του. Αυτές ανέλαβε ο Γεωργέας, που αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο όπου έτρεχε πάνω - κάτω, δεξιά - αριστερά έπειτα σωστά... ηρέμησε κρατώντας τη θέση του. Η ΑΕΚ λοιπόν έχοντας καλή τακτική στο γήπεδο και με όπλο το πάθος της, πήρε σε σημαντικά σημεία του πρώτου μέρους το κέντρο. Με τον Καφέ να κάνει καλό ματς (μετά από καιρό) πέτυχε αυτό που ήθελε ο Κωστένογλου και το είχε πει στους παίκτες του: να βγαίνουν «κρυφοί» επιθετικοί από το κέντρο. Μπορεί να μη συνέβη συχνά, όμως όταν η ΑΕΚ έβγαζε από πίσω τον Καφέ ή τον Μάκο και παράλληλα πατούσε περιοχή ο Σιαλμάς (συγκλίνοντας συνεχώς από τα αριστερά) δίπλα στον Λυμπερόπουλο, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Καρνέζη. Και η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ΑΕΚ στο 17'με το σουτ του Λυμπερόπουλου να φεύγει λίγο άουτ. Η πρώτη απειλή. Η δεύτερη έγινε γκολ: Κακή εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, η μπάλα έφτασε τελικά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στα πόδια του Μάκου, ο οποίος με ένα ξερό σουτ έκανε το 1-0.
Ήταν η δικαίωση μίας εξαιρετικής ΑΕΚ, η οποία μέχρι σε εκείνο το σημείο πίεζε και επέτρεπε στον Παναθηναϊκό κάποιες στιγμές απλώς να κυκλοφορεί τη μπάλα έξω από την περιοχή της. Δύο καλά σουτ όμως των «πρασίνων» έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει τη μεγάλη φάση, παρά τις επιθετικές εξάρσεις του κατά διαστήματα. Είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά, που σίγουρα έπαιξαν ρόλο: Αρχικά ο Σπυρόπουλος έδωσε τη θέση του στον Σεϊταρίδη με τον Βύντρα να πηγαίνει αριστερό μπακ και στην πορεία ο Νίνης τραυματίστηκε στο πρόσωπο δίνοντας τη θέση του στον Καραγκούνη. Και στις δύο αλλαγές ο Φερέιρα κράτησε το αρχικό του πλάνο διατηρώντας το 4-2-3-1 που ξεκίνησε το ματς.
Ο Κωστένογλου θα μπορούσε να κάνει μία εσωτερική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 12' ο «παγωμένος» Σεϊταρίδης μπήκε στο γήπεδο: θα μπορούσε να περάσει αριστερά τον Λεονάρντο και να παίξει με αυτόν πάνω στον Γιούργκα. Αντίθετα προτίμησε να κρατήσει τον μέτριο σε όλο το 45λεπτο Σιαλμά αριστερό εξτρέμ. Αποτέλεσμα; Δεν βγήκε ούτε μία φάση από τα αριστερά, εκτός κι αν ανέβαινε ο πολύ καλός Καράμπελας.
Με αυτά και αυτά όμως η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί, όπως προείπαμε, με τον Μάκο. Θα μπορούσε ακόμα και να κάνει το 2-0 αν στο 35' ο βοηθός διαιτητή Γκάγκας μαζί με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο δεν έκλειναν προκλητικά τα μάτια στο πεντακάθαρο χέρι του Βύντρα. Δεν έδωσαν πέναλτι, καταλογίζοντας κόρνερ! Γενικά στο πρώτο μέρος υπήρξαν διαστήματα που έγιναν διαιτητικά λάθη, με τον διαιτητή να αφήνει το σκληρό παιχνίδι εκκατέρωθεν. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0, κι αφού πρώτα άντεξε μία 5λεπτη ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, που όμως δεν οδήγησε ούτε καν σε κλασική ευκαιρία.
Η επανάληψη δεν είχε το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Λογικό. Εξάλλου ούτε η ΑΕΚ ούτε και ο Παναθηναϊκός, φημίζονται για τη σταθερή τους καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο. Από τη στιγμή όμως που η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ έκανε αυτό που έπρεπε: Στο γήπεδο ο Κλωναρίδης, έξω ο Σιαλμάς. Η Ένωση εδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Δεν υπήρχαν καλά τρεξίματα. Δεν ανέβαιναν οι γραμμές γρήγορα. Βγήκε και ο Μάκος αναγκαστικά, με τον Ρίκκα να παίρνει τη θέση του και η νευρικότητα άρχισε να γίνεται αισθητή. Ο Παναθηναϊκός πίεζε για την ισοφάριση, ο Κωνσταντόπουλος όμως φώναζε συνεχώς «παρών». Σταθερός στις επεμβάσεις του, διόρθωνε ακόμα και τα λάθη του Μανωλά. Κι όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο 2-0, όταν στο 74'  σέντρα του Κοντοέ από τα δεξιά καρφωτή κεφαλιά του Λεονάρντο η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Τεράστια ευκαιρία για την Ένωση να κλειδώσει το ματς. Δεν το έκανε σε αυτό το σημείο, το πέτυχε 6 λεπτά αργότερα. Με έναν Κλωναρίδη... όνειρο, να παίρνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή και αριστερά από τον Γκούντγιονσεν (είχε περάσει και στο 71' στη θέση του Λυμπερόπουλο), να αδειάζει τον Σαριέγκι και βλέποντας ότι είναι μόνος του να γυρίσει τη μπάλα στο πέναλτι, παίρνει την πρωτοβουλία και με αριστερό (!) πλασέ πέφτοντας όντας καλά κλεισμένος και από τον Καρνέζη, έβαλε φάλτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αναγκάζοντας 10.000 κόσμου να σηκωθεί πάνω και να... υποκλιθεί στον μικρό! Το 2-0 και το ματς... τελείωσε κάπου εκεί στο 80'. Δεν έδειχνε ο Παναθηναϊκός ικανός να γυρίσει το παιχνίδι, δεν έδειχνε και η ΑΕΚ τάσης αυτοκτονίας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (46' Κλωναρίδης), Μάκος (63' Ρίκκα), Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (71' Γκούντγιονσεν), Μπουγαϊδης
ΠΑΟ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης (24' Καραγκούνης), Τοτσέ (68' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος (12' Σεϊταρίδης)
Εισιτήρια: 6.018
Εισπράξεις: 71.640 ευρώ
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
21.38 Όλο το ΟΑΚΑ στο πόδι να τραγουδά για την ΑΕΚ. Έμειναν 13 λεπτά μέχρι τη λήξη και ο κόσμος προσπαθεί μαζί με τους παίκτες
21.31 Ολοκληρωτική αποθέωση για τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 71', ο οποίος δίνει τη θέση του στον Γκούντγιονσεν.
21.26 Toν Γκούντγιονσεν φωνάζει ο Κωστένογλου στο 69' και θα τον ρίξει σε λίγα λεπτά στον αγώνα
20.27 Στο 38' ο Κωστένογλου σηκώνει τον Κλωναρίδη για ζέσταμα
20.23 Και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Νίνης τραυματίστηκε στο πρόσωπο, του άνοιξε η μύτη και είναι ήδη με το φορείο στο ιατρίο του ΟΑΚΑ. Στη θέση του Νίνη ο Καραγκούνης.
20.19 Στη θύρα των επισήμων παρακολοθούν το ματς ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τον Λεωνίδα Βόκολο.
20.11 Μόλις στο 11' ο Παναθηναϊκός κάνει την πρώτη του αλλαγή και αυτή αναγκαστική, αφού θα φύγει ο Σπυρόπουλος και θα μπει ο Σεϊταρίδης
20.08 Υπέροχη ατμόσφαιρα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Το πέταλο δίνει τον παλμό και το υπόλοιπο γήπεδο ακολουθεί...
20.02 Τελικά την τελευταία στιγμή αρκετός κόσμος ήρθε στο ΟΑΚΑ. Με την έναρξη του παιχνιδιού υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 10.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ.
19.52 Στο γήπεδο είναι ο Γιώργος Μητσικώστας, ο οποίος κάθεται δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρη Οικονομόπουλο. Λίγες θέσεις πιο μακριά οι Δημητρέλος, Μπρουσιανός και Γρυσμπολάκης.
19.46 Μπορεί ο κόσμος να μην είναι πολύς, περίπου 6.500 με 7.000 είναι στο Στάδιο αυτή την ώρα, ωστόσο υπάρχει καλός παλμός στην εξέδρα, με το τραγούδι να είναι ασταμάτητο.
19.38 Ο Δημήτρης Γόντικας εκπροσωπεί τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και πήρε θέση στο μπουθ που του έχει παραχωρήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ.
19.31 Eκτός του Βάργκας εκτός αποστολής έμειναν την τελευταία στιγμή οι Λαγός, Γκερέιρο, Μοσχονάς, Μπέλεκ, Χέλγκασον και Τσίτας. Στον πάγκο δηλαδή βρίσκεται ο Γκούντγιονσεν με τον Κλωναρίδη, οι οποίοι και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
19.27 Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Το κάτω διάζωμα αρχίζει και αποκτά... ζωή
19.24 Ο Παναθηναϊκός βγαίνει για ζέσταμα και φυσικά αποδοκιμάζεται
19.21 H στιγμή της ΑΕΚ. Περίπου 3.000 κόσμου σηκώνεται και χειροκροτεί τους παίκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταποδίδουν
19.16 Η ώρα για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, με τον λιγοστό κόσμο να τον χειροκροτά
19.15 Ο Καρνέζης (μαζί με τον Κοτσόλη) βγαίνουν πρώτοι για ζέσταμα με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τραγουδούν συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού.
19.08 Οι Λαγός και Σεϊταρίδης έχουν στήσει «πηγαδάκι» πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
19.06 Στο πέταλο της ORIGINAL έχει σηκωθεί το γνωστό πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοι της ΑΕΚ και στο ματς πρωταθλήματος το οποίο γράφει: «Ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι (με πράσινα γράμματα) και προσκυνημένοι (με κόκκινα γράμματα)
19.01 Εκτός αποστολή βρίσκεται ο Φαμπιάν Βάργκας, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος και ο προπονητής αποφάσισε να τον αφήσει εκτός.
18.55 Σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και δυστυχώς στο ΟΑΚΑ δεν βρίσκονται πάνω από 100 άτομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger