Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Συνεχίζει να σπέρνει αυταπάτες

Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν «έκατσε» το σκηνικό της συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας που επιχειρήθηκε να στηθεί όταν με έναν -συμπτωματικά;- αξιοσημείωτο συγχρονισμό υπουργείο Εργασίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ ανακίνησαν τα ζητήματα της μετενέργειας και των μειώσεων σε μισθούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε μέχρι και να ζητωκραυγάζει για την κατάργηση του μνημονίου, εμφανίζεται πως προσγειώνεται ανώμαλα και με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το ΣΕΒ και τους ξενοδόχους επειδή έπραξαν όπως επιτάσσει το ταξικό τους συμφέρον.
«Ο ΣΕΒ (...) και ο σύνδεσμος ξενοδόχων (...) έχουν τη βασική ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας για το πάγωμα της άρσης της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων μέχρι τις εκλογές», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ευλογάει τα γένια του λέγοντας ότι ο ίδιος «πήρε σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες για το πάγωμα μέχρι τις εκλογές και την κατάργηση μετά από αυτές των αντεργατικών ρυθμίσεων μείωσης μισθών και συντάξεων και βίαιης λήξης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας»! Αλλά και αυτά των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών διαπιστώνοντας «θετική κινητικότητα που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος»! Που, καταλήγει, «συνέβαλαν στο να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την έμπρακτη αμφισβήτηση του μνημονίου»!!!
Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να καταγγείλει το μνημόνιο ούτε να πάρει μέτρα που θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεύτερον, αναδεικνύει σε μείζον ένα επιμέρους πρόβλημα, αφού η μετενέργεια είναι παρωνυχίδα μπροστά στη χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων. Τρίτον, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δάχτυλο για την παρεμπόδιση των μέτρων αυτών. Αντίθετα, μαζί παζαρεύουν μειώσεις μισθών με την εργοδοσία. Τέταρτον, δεν δίνουν καμία προοπτική στους εργαζόμενους, καμία ελπίδα, γιατί ευθυγραμμίζονται πλήρως με την εργοδοσία που πάγιος στόχος της είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger