Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε χθές από την Αλόννησο κλιμάκιο Βέλγων δημοσιογράφων

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε χθές από την Αλόννησο κλιμάκιο Βέλγων δημοσιογράφων, οι οποίοι πραγματοποίησαν ολιγοήμερη επίσκεψη στο συγκεκριμένο νησί των Βορείων Σποράδων. Η αποστολή των Βέλγων δημοσιογράφων οργανώθηκε για την περίοδο 26 - 29 Μαΐου σε συνεργασία με τη Ryan Air, το Γραφείο ΕΟΤ Βρυξελλών και το Δήμο Αλοννήσου. «Φυσική συνέχεια της παρουσίασης της Αλοννήσου σε επιλεγμένο κοινό δημοσιογράφων και επαγγελματιών του Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο αποτελεί το πρόσφατο ταξίδι των Βέλγων δημοσιογράφων στην Αλόννησο.
Σκοπός μας είναι η τουριστική προβολή και ειδικότερα, η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού», όπως επισημαίνει η διευθύντρια του ΕΟΤ Βρυξελλών κ. Ελένη Σκαρβέλη. Η ίδια προσθέτει επίσης : «Χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό του Δήμου Αλοννήσου, η δράση θεωρείται επωφελής όχι μόνο για την Αλόννησο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου, όπου οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία σύντομης γνωριμίας κατά την πρώτη ημέρα».
Στοχεύοντας στην ανάδειξη όλων των δυνάμεων του προορισμού, το διήμερο πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε την οργάνωση καταδύσεων, περιπατητικών δραστηριοτήτων, επίσκεψης στο Θαλάσσιο Πάρκο και γνωριμίας με τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Με την συμβολή του δραστήριου Γραφείου ΕΟΤ Βρυξελλών, δημιουργούνται οι βάσεις για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της υποσχόμενης Βελγικής αγοράς από την Αλόννησο.
Ο Δήμος Αλοννήσου υπογραμμίζει στο σημείο αυτό την συνδρομή όσων συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση της φιλοξενίας των Βέλγων δημοσιογράφων, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στους φορείς και ιδιώτες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
Συγκεκριμένα, διατυπώνονται ευχαριστίες στους: Ηellenic Seaways, Κώστα Ευσταθίου, Ταξιδιωτικό Γραφείο, Albedo Travel, μεταφορές με ιδιωτικό van στις μετακινήσεις του επιτελείου από το Βέλγιο, Αθανάσιο Kοναξή, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Alonissos Bungalows & Suites 4 * Hotel, Κώστα Μαυρίκη, δημιουργό του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αλοννήσου, Ελένη Τούντα, Υπεύθυνη της Μοm, ενημέρωση στο κέντρο πληροφόρησης στο Πατητήρι, Μελπομένη Βασιλείου, Καφέ-μπαρ Χαγιάτι, Γεώργιο Μπέλλο, Εστιατόριο "Πανσέληνος", Διογένη Θεοδώρου, Ταξιδιωτικό Γραφείο Αlonnisos Travel, για την πραγματοποίηση ημερήσιας κρουαζιέρας στο Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. (και τη Μπλε Σπηλιά στα βόρεια της Αλοννήσου) με το ιστιοφόρο «Πλανήτης», στο οποίο καπετάνιος είναι ο Νίκος Αναγνώστου.
Οι δημοσιογράφοι είχαν, σημειωτέον, την ευκαιρία να δουν και δελφίνια εν πλω. Σημαντική ήταν επίσης η συνδρομή του εκπροσώπου του φορέα διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ κ. Γρηγόρη Καραμήτρου, συντονιστή του φορέα, ο οποίος έκανε παρουσίαση του θαλασσίου πάρκου εν πλώ, ενώ ευχαριστίες διατυπώνει επίσης ο Δήμος Αλοννήσου στον κ. Νίκο Σαντίκο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Μαρπούντα, το καταδυτικό κέντρο ΙΚΙΟΝ DIVING και την υπεύθυνη του Καταδυτικού Χαρίκλεια Θεοδώρου, το Try Scuba στην παραλία Γλυφά, Στενή Βάλα, τον Δημήτρη Δροσάκη, ιδιοκτήτη της Ψαροταβέρνας "Αρχιπέλαγος".
Στους Βέλγους δημοσιογράφους προσφέρθηκαν, τέλος, αναμνηστικά
δώρα από το Δήμο Αλοννήσου, μεταξύ δε αυτών παραδοσιακά γλυκά και τόνος Αλοννήσου από τη κ. Ευμορφία Καλογιάννη, ιδιοκτήτρια της «Αλοννησιώτισσας», ενώ την παραμονή των Βέλγων δημοσιογράφων κάλυψε φωτογραφικά η κ. Φιλίτσα Θεμελή.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger