Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Διεθνείς ιστιοπλοϊκοί αγώνες στη Σκόπελο

Πεδίο συνάντησης γνωστών ιστιοπλόων απ’ όλο τον κόσμο θα αποτελέσουν για μια ακόμη χρονιά τα χωρικά ύδατα των Βορείων Σποράδων και συγκεκριμένα της Σκοπέλου, στην διάρκεια του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στην Σκόπελο η Διεθνής Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου, που αποτελεί θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια. Η παραπάνω διοργάνωση προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 4 και 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης-Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥΗ ΔΙΕΒΑ, που πραγματοποιούνταν και κατά το παρελθόν στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, συγκέντρωνε πάντα το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επάνοδός της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Σκόπελο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος του νησιού αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς, καθώς τα μέλη των πληρωμάτων και οι συνοδοί τους, απολαμβάνουν την φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού, στην διάρκεια της παραμονής τους. Σύμφωνα με την εκτίμηση των μελών του ΝΙΚΟΣ, θα υπάρξει αθρόα συμμετοχή, τόσο από την βόρεια, όσο και από την νότια Ελλάδα, διότι η Σκόπελος βρίσκεται σε κομβικό σημείο του εθνικού χάρτη και κατά συνέπεια είναι εύκολα προσβάσιμη για όλους τους ιστιοπλόους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Εξίσου σημαντική, είναι παράλληλα, η διοργάνωση του Ράλι Βορείων Σποράδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου, με την συμμετοχή δεκάδων ιστιοπλοϊκών σκαφών. Μεταξύ των σημαντικών αθλητικών γεγονότων που θα φιλοξενήσει, τέλος, το νησί στην διάρκεια της θερινής περιόδου, συγκαταλέγεται η φιλοξενία είκοσι αθλητών, νεαρών ιστιοπλόων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του ΝΟΒΑ. Το διάστημα της φιλοξενίας των φερέλπιδων αθλητών του ΝΟΒΑ τοποθετείται εντός του Ιουλίου και η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΙΚΟΣ.
Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού γενικότερα, είναι δύο σημεία στα οποία δίνουν έμφαση οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου. «Οι μεγάλες διοργανώσεις είναι μια ανάσα για τον τόπο, ιδιαίτερα σήμερα, στις στιγμές της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα και η Σκόπελος, ειδικότερα» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Θανάσης Φαδάκης, πρόεδρος του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου της Σκοπέλου. Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «το νησί αποκτά διεθνή προβολή μέσω των ΜΜΕ, δεδομένου ότι κάθε ημέρα θα πραγματοποιείται ένας διεθνής αγώνας, ο οποίος «φιλοξενείται» στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια». Ο κύκλος των δηλώσεων συμμετοχής αναμένεται να ανοίξει προσεχώς και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον, λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης. Όπως επισημαίνει, τέλος, ο κ. Φαδάκης, το λιμάνι της Σκοπέλου είναι από τα μεγαλύτερα του Αιγαίου, με χωρητικότητα άνω των εκατό σκαφών και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των υποδομών που υπάρχουν, προκειμένου να αποτελέσει ακόμη ισχυρότερο πόλο έλξης για τους φίλους του ιστιοπλοϊκού τουρισμού.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου