Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ενίσχυση χρηματοδότησης για επενδύσεις αλιέων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έβγαλε στον «αέρα» η Περιφέρεια Θεσσαλίας για επενδύσεις επί των αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.
Στις 19 Απριλίου εκδόθηκε υπουργική απόφαση για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης - χρηματοδότησης για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.
Οι υπαγόμενες πράξεις στο συγκεκριμένο μέτρο αφορούν σε ενέργειες των παρακάτω Δράσεων: βελτίωση της ασφάλειας επί του σκάφους, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων, βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, βελτίωση της επιλεκτικότητας, αντικατάσταση κινητήρα, αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων, άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών.
Στο πλαίσιο του μέτρου χορηγείται δημόσια ενίσχυση για εργασίες σε αλιευτικά σκάφη ηλικίας τουλάχιστον πέντε ετών, υπό τον όρο ότι δεν θα αυξάνεται η δυνατότητα των σκαφών αυτών να αλιεύουν ιχθείς, ούτε η χωρητικότητα των χώρων αποθήκευσης των αλιευμάτων.
Οι φορείς / δυνητικοί δικαιούχοι ενίσχυσης χρηματοδότησης υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης – χρηματοδότησης και το σχετικό φάκελο ενίσχυσης της πράξης στις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες Αλιείας, ως εξής:
- από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και μέχρι 30-6-2012, επανεκδήλωση ενδιαφέροντος (με πλήρη φάκελο), για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από 1-1-2007 έως 31-12-2009 στη Διεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2000-2006 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων και εφόσον πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις της ΚΥΑ.
- από 1-07-2012 και μέχρι την 30-9-2012 για νέες αιτήσεις.
Επιλέξιμη θεωρείται κάθε δαπάνη που πραγματοποιείται από το δικαιούχο της πράξης από 1-1-2007. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας & Σποράδων, Τρικάλων καθώς και στην ιστοσελίδα: www.alieia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger