Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εβγαλαν στην Σκόπελο σπίτι στον πλειστηριασμό στο 1/5 της άξιας του !


Image
Γνωστοί δικαστές, δικηγόροι, ένας ιερέας, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι. Το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου περιλαμβάνει ένα μπαράζ ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε πάνω από 20 άτομα.
Η υπόθεση αποκαλείται στους διαδρόμους της οδού Ευελπίδων ως «παραδικαστικό 2-κύκλωμα ακινήτων». Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του κ. Ντογιάκου, φέρονται να είχαν μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ενώ εικάζεται η εμπλοκή πασίγνωστου επιχειρηματία ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος για τέλεση αδικήματος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδής βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αρκετοί, κατηγορούνται επίσης και για ηθική αυτουργία και συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα. Στον πολιτικό μηχανικό, τον ιερωμένο και το δικηγόρο απαγορεύτηκε επίσης με διάταξη του εισαγγελέα και η έξοδος από τη χώρα.
Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποίησε η ΕΥΠ οι οποίες ξεπερνούν τις 92.000. Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, με τις οποίες παραπλανούσαν εκατοντάδες ιδιώτες. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να τους αποσπάσουν σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger