Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Νέκρες 13 χελώνες caretta-caretta


Συνολικά 13 νεκρές θαλάσσιες χελώνες caretta-caretta και ένα δελφίνι σε προχωρημένη σήψη, εντοπίσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, από επόπτες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στην παραλία του Απαλού Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι χελώνες είχαν ξεβραστεί από τη θάλασσα το τελευταίο 24ωρο, σε μια απόσταση επτά χιλιομέτρων, από τον Απαλό έως και τη λιμνοθάλασσα Λακκί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων" προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια για τους μαζικούς θανάτους.

Σύμφωνα με τον συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, Ελένη Μακρυγιάννη, "το φαινόμενο του μαζικού ξεβράσματος που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και λύπη, δεν έχει παρατηρηθεί ξανά και σε τέτοια έκταση τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, ενώ αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε από τους αρμόδιες αρχές και φορείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button