Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Aπό το "σκοπελοσνεως" θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση στα παπαγαλάκια που κατηγορούν το KKE γιατί λέει δεν σύμφωνη με τον σύρριζα για τις μονοεδρικές

Ρε παπαγαλάκια γιατί δεν αναφέρεται τίποτα για το Σάββατο, 7.3.2012, το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, το οποίο χαρακτηρίστηκε από όργιο νοθείας με ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά κατέβηκαν και σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, κόντρα στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ).  τσιμουδιά για αυτό έτσι θέλετε να συνεχίσουμε λοιπόν ακούστε τώρα τη Δευτέρα, 9.3.2012, οι εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπου και πάλι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ συγκρότησαν το ενιαίο ψηφοδέλτιο «Κίνηση Ηθοποιών».
 Δηλαδή, κάθε μέρα στους μαζικούς χώρους χαριεντίζονται με το ΠΑΣΟΚ και καμιά Κυριακή ρίχνουν το σύνθημα για «συνεργασία της Αριστεράς», με στόχο την Κυριακή των εκλογών να αλιεύσουν ψήφους ανθρώπων που στέκονται αγωνιστικά απέναντι στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης. Πέρα απ' τη θεατρική υποκρισία, επιβεβαιώνεται και η ρήση: «Ομοιος ομοίω αεί πελάζει». Δηλαδή, κάθε άνθρωπος τείνει να προσεγγίζει και να συναναστρέφεται ανθρώπους που του μοιάζουν...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε ΓΕΛΟΙΟΙ σταλινοτσολιάδες...

1. Στο Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας πάντα κατέβαινε ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, εκτός από τα "χρόνια του ΠΑΜΕ" στα οποία το ΚΚΕ αποφάσισε να επιφέρει τη ρήξη ανάμεσα στους εργαζόμενους της Καρδίτσας και όχι μόνο. - Από τότε πήγα σπίτι μου αν ακια συνέχισα να ψηφίζω (συναισθηματικά και μόνο).

2. Στους ηθοποιούς όπως είναι γνωστό σε όλους όσους θέλουν να μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα, (παρά τις ανόητες ΚΡΑΥΓΕΣ του Ριζοσπάστη, που αναμασώνται από κάθε λογής blog), η "Κίνηση Ηθοποιών" προϋπήρχε ως παράταξη εδώ και πολλά χρόνια. Αν κρίνουμε και από το ψηφοδέλτιο και από τους εκλεγέντες της "Κίνησης" ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΠΑΣΟΚτζής.

Δεν ξέρω κατά πόσο μας "βολεύει" σύντροφοι του ΚΚΕ να λέμε και να γράφουμε ΨΕΜΑΤΑ. Αν νομίζουν κάποιοι στο κόμμα ότι με τα ψέματα θα χτυπήσουμε εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ αλλάζω κάλπη πλέον και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ!!! Είμαι κομμουνιστής και δεν ανέχομαι ούτε γκεμπελισμούς ούτε φασισμούς κάθε τύπου. Εδω και αρκετό καιρό το σκέφτομαι σοβαρά.
Μάλλον σήμερα το έχω αποφασίσει.

Και δεν θα είμαι κι ο μόνος, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της Αλέκας με τις οποίες "προβληματίζεται" δημοσίως ποιος θα είναι αντιπολίτευση αν η Αριστερά σχηματίσει κυβέρνηση!!!!!!

Ας αφήσει τις σπέκουλες και τις συκοφαντίες το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Δεν είναι αυτό ΑΡΙΣΤΕΡΗ πολιτική. Ας σοβαρευτεί επιτέλους και ας αφουγκραστεί το λαό...

ΠΕΤΡΟΣ
Καρδίτσα

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας στην επίθεση του "Ριζοσπάστη" και της Αλ. Παπαρήγα
http://www.karditsalive.net/index.php?option=com_content&view=article&id=12970%3A-qq-&catid=37%3Apoliticskard&Itemid=55

Δυστυχώς το ΚΚΕ, προκειμένου να αντικρούσει το ιστορικά αναγκαίο αίτημα της πλειοψηφίας των αριστερών ανθρώπων για ενότητα, καταφεύγει σε ψέματα και μισές αλήθειες (που είναι χειρότερες κι από ψέματα).

Τελευταίο κρούσμα η δημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» της «είδησης» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με το … ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό κέντρο!!

Η αλήθεια όμως «σύντροφοι» του ΚΚΕ είναι πολύ διαφορετική και το γνωρίζετε:

- στο Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας πάντα κατέβαινε ενιαίο ψηφοδέλτιο, εκτός από τα "χρόνια του ΠΑΜΕ" στα οποία το ΚΚΕ αποφάσισε να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα στους εργαζόμενους της Καρδίτσας.

- ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επανειλημμένα την προηγούμενη διοίκηση και τον εργατοπατέρα πρόεδρό της για την αδράνειά τους όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα στα χρόνια του μνημονίου αλλά και για το νόθο τρόπο λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου.

- το ΠΑΜΕ λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς - νόθο - τρόπο στα σωματεία που ελέγχει.

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας (ΕΚΚ) πρέπει να γίνει άμεσα η εκκαθάριση των μητρώων όλων των σωματείων της δύναμής του και αρχαιρεσίες με διαφανείς διαδικασίες και νέο συνέδριο σε εύλογο χρονικό διάστημα. Θα υποστηρίξει κάτι τέτοιο το ΠΑΜΕ; Εδώ είμαστε και θα το δούμε.

Μία άλλη αλήθεια που δεν αντέχει η τοπική ηγεσία του ΚΚΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι που εκφράζονται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις προοδευτικές αντι-μνημονιακές συλλογικότητες της Καρδίτσας στην Πρωτοβουλία Εργαζομένων, στους Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια κτλ. πραγματοποιώντας μεγάλες κινητοποιήσεις τοποθετούμενοι και με αυτόν τον τρόπο απέναντι στη λογική της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΚ.

Σημειώνουμε ότι ο συνδικαλιστής – ανένταχτος του ΣΥΡΙΖΑ - δεν χρησιμοποίησε την κομματική του ταυτότητα για να εκλεγεί αλλά την έντιμη συνδικαλιστική του δράση επί δεκαετίες. Προσδοκούμε, χωρίς να αιθεροβατούμε, ότι με την αλλαγή προσώπων και αντιλήψεων στο νέο ΔΣ το Εργ. Κέντρο και τον εκδημοκρατισμό του (ως προϋπόθεση) θα γίνει πάλι το σπίτι των εργαζομένων, όπως οφείλει να είναι.

Τέλος, το σημαντικότερο που αποκρύπτεται στο χθεσινό (10/04) λιβελογράφημα του «Ριζοσπάστη» - ένα από τα αμέτρητα για τον ΣΥΡΙΖΑ - είναι ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο με το οποίο έθεσε υποψηφιότητα ο συγκεκριμένος σύντροφός μας κατέβηκε με διακήρυξη καθαρά αριστερή και αντι – μνημονιακή. Και θα πρέπει να εξηγήσουν οι «σύντροφοι» του ΠΑΜΕ γιατί δεν χώρεσαν σε αυτήν την διακήρυξη. Έλειπε μήπως η λέξη «πλουτοκρατία»; Θα πρέπει να το εξηγήσουν εκείνοι οι οποίοι συνεργάστηκαν κάποτε επίσημα, ως παράταξη, με την ΔΑΚΕ. Για να μην αναφερθούμε και στις Δημοτικές εκλογές…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11-04-2012

Για την ανατογραφή:
ΜΙΧΑΛΗΣ

sosat είπε...

Προς Πετρο και Μιχάλη:
Αφου καταλογιζεται τοσα κακα στο ΚΚΕ τοτε πως ειναι δυνατον να συνεργαστειτε μαζι του?
Αφου για ολα τα δεινα στην Ελλαδα φταιει το ΚΚΕ τοτε γιατι οπου βρεθειτε και οπου σταθειτε σαν ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανιζετε την συνεργασια και την ενοτητα της αριστερας?
Αφου μπορειτε τοσο ανετα να συνεργαζεστε με το ΠΑΣΟΚ, με την Ν.Δ. , τον ΛΑ.Ο.Σ. (βλεπε Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών , βλεπε Ικαρια, βλεπε ΓΣΕΕ και παρα πολλες αλλες περιπτωσεις), τοτε πως ειναι δυνατον να συνεργαστειτε και με το ΚΚΕ?
Μηπως ολα ειναι για το θεαθηναι, που σιγουρα ετσι ειναι, αλλα βλεπετε ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.
Οσο για τον Πετρο που ηταν κομμουνιστης και τωρα θα ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλε αστα αυτα,"χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει", βγαλε αυτη την καραμελα, ειναι παλια, αυτη η φτηνη προβοκατσια ειναι χιλιοπαιγμενη δεν εχει πλεον περαση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θοδωρής Δρίτσας απαντά στο «Ριζοσπάστη
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26757#.T4XUP-sNfCs.facebook

Ο Θοδωρής Δρίτσας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών, απαντώντας σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» με το οποίο ο συντάκτης του τον κατηγορεί, ότι δεν υπερασπίστηκε την απεργία των ναυτεργατών, έστειλε στην εφημερίδα, την παρακάτω επιστολή:



« Π ρ ο ς

το «Ριζοσπάστη»

και το συντάκτη του, που σχολίασε κριτικά

τη στάση μου για την απεργία των ναυτικών

Στη δημοσιογραφία και στην πολιτική αντιπαράθεση, η επιλεκτική χρήση του διαφορετικού λόγου είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος για την αντικειμενική ενημέρωση και ο καλύτερος για την παραπλάνηση, σκόπιμη ή όχι. Σημειώστε λοιπόν:

1/. Από τις 6 το πρωί χθες (10/04/2012), πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., νέοι, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στους καταπέλτες των πλοίων ως έμπρακτη και δημόσια έκφραση της συμπαράστασης στους απεργούς. Μαζί, στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχα κι εγώ και μετέφερα στους απεργούς την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προφανώς δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι βρεθήκαμε ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά για … βόλτα.

2/. Σε δύο παρεμβάσεις μου στην ολομέλεια της Βουλής, υπερασπίστηκα την απεργία, κάτι που έκαναν όλες τις μέρες διαδοχικά και άλλοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, η Λίτσα Αμμανατίδου και μεταξύ άλλων είπα: «Είναι πολύ χαρακτηριστικό και επικίνδυνο και πρέπει να το καταγγείλουμε έγκαιρα, ότι η Κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς και από τα media και από άλλους φορείς, προχωρεί συστηματικά σ’ αυτό που λέμε στρατηγική της έντασης. Βολεύει κάθε εξουσία η στρατηγική της έντασης. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής και αυτών των επιλογών, είναι η αντιμετώπιση της Κυβέρνησης απέναντι στη διεκδίκηση των ναυτεργατών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.Δηλαδή, πρέπει να εξαφανιστούν οι εργατικοί αγώνες, πρέπει να απονομιμοποιηθούν, πρέπει να μην έχει δικαίωμα κανένας κλάδος να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη, όταν αυτά, όχι απλώς απειλούνται, αλλά εκβιαστικά επιβάλλονται;».

3/. Ταυτόχρονα, στις 9 Απριλίου εξέδωσα ανακοίνωση υποστήριξης στην απεργία και καταγγελίας της κυβέρνησης. Σε αυτή μόνο, αναφέρεται το δημοσίευμά σας, αλλά και πάλι επιλεκτικά. Αυτό που πραγματικά κατήγγειλα, υποστηρίζοντας ούτως ή άλλως τους απεργούς ναυτικούς, ήταν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επέμενε να δημιουργήσει τώρα, τετελεσμένα και με τον Οίκο Ναύτου και με το καμποτάζ, εκβιάζοντας τους ναυτικούς και τα Σωματεία τους. Αποκάλυπτα δηλαδή, και τόνιζα ότι η κατηγορία για αντικοινωνική και εμπρηστική στάση, πρέπει να αποδοθεί στην κυβέρνηση και όχι στους απεργούς. Αυτή ήταν η προφανής στόχευση του αποσπάσματος που επιλεκτικά δημοσιεύεται. Εσείς δηλαδή βγάλατε από τη μύγα ξύγκι. Αν αυτή η τακτική υπηρετεί την ενότητα των αγώνων των εργαζομένων ή όχι, ας το κρίνουν οι αναγνώστες σας, εφόσον βέβαια, δημοσιεύσετε την επιστολή μου, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω.

Θοδωρής Δρίτσας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών »

Ανώνυμος είπε...

Tasos,
Απ’ ό,τι βλέπω συνεχίζεις (τα όσα γράφονται στην ανάρτηση) με την ίδια λογική, την ίδια πρακτική. ΨΕΜΑΤΑ, συκοφαντία και προβοκάτσια. Από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την περιμέναμε, από το ΚΚΕ μας έρχεται. Παίζει τελικά το παιχνίδι κάποιων το ΚΚΕ??? Και ποιων??
Ας τα πάρουμε ένα ένα – δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω:

Αρχίζεις με ένα ακόμα ΨΕΜΑ:
«Για όλα τα δεινά φταίει το ΚΚΕ» λες, αποδίδοντας τη φράση στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό ποτέ δεν ειπώθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέχει πάντα τα λόγια του, όπως και την πρακτική του, η συμπεριφορά του είναι πάντα προσεκτική…
Πές μου λοιπόν πότε είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και πού, ότι το ΚΚΕ π.χ. φταίει για την οικονομική κατάντια της χώρας… (αυτό ως ένα παράδειγμα). Άρα συκοφαντείς και… γκεμπελίζεις!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα θα διατυμπανίζει τη θέση του για ενότητα της Αριστεράς, πράγματι «όπου βρεθεί κι όπου σταθεί». Και το πιστεύει αυτό και το θέλει. Το θέλουν επίσης ΟΛΟΙ οι φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ (φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, πιθανόν όπως είσαι εσύ).
Το μόνο ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το ΚΚΕ είναι η πρακτική του, η πορεία του στην καθημερινότητα και στους αγώνες (και μάλιστα όχι πάντα). Και σ’ αυτό ακριβώς επικεντρώνεται η όποια κριτική τού κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προκειμένου να κερδίσει μερικές ψήφους για παράδειγμα είναι έτοιμο να δώσει το «κεφάλι του ΣΥΡΙΖΑ» (και του καθένα) στα κόμματα που κυβερνάνε. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν…
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα αγωνίζεται για την ενότητα της Αριστεράς ακόμα και χωρίς τους ενοίκους του Περισσού (…ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Και ακολουθεί κι άλλο ΨΕΜΑ σου:
«Μπορείτε άνετα να συνεργάζεστε με το ΠΑΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ…» έγραψες!!
Ε, και που το έγραψες, ΠΟΙΟΝ άραγε θα πείσεις?? Λες και δεν ξέρει ο κόσμος ποιος συνεργάζεται με ποιον??? Λες και δεν θυμάται ο κόσμος ποιος συνεργάστηκε με την Δεξιά (κυβερνητική Δεξιά μάλιστα) σε δήμους??? Νωπά είναι ακόμα τα γεγονότα. Και σε ποιον απευθύνεσαι? Σε Καρδιτσιώτη, που θυμάται σαν χθες τον Τέγο του ΚΚΕ να μιλάει στην πλατεία προεκλογικά έχοντας «εκ δεξιών και εξ ευωνύμων» τους υπουργούς του Καραμανλή Σιούφα και Ταλιαδούρο!!!!
Για τους τυφλούς δεν γνωρίζω (αλλά ρε φίλε, και εκεί θα κάνουμε κομματισμό? Αναρωτιέμαι…)
Για την Ικαρία, είναι μια μεγάλη και κρίσιμη απόφαση των κατοίκων για να διώξουν το ζυγό ενός καθεστώτος, όπου χώρισε το νησί σε πατρίκιους και πληβείους. Τι κι αν το καθεστώς έφερε τον τίτλο του «αριστερού» και στηρίζονταν από το ΚΚΕ. Οι Νικαριώτες μίλησαν και αποφάσισαν… Συνεργασία κομματική πάντως δεν έγινε. Με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑίων έγινε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο και το στήριξαν και κάποια τοπικά κόμματα (ΛΑΟΣ πάντως δε υπήρχε σύμβουλος). Και να θυμίσω –υπάρχουν και βίντεο- ότι δεξιά στελέχη των Αθηνών κατέβηκαν στην Ικαρία για να βοηθήσουν τον υποψήφιο του ΚΚΕ (Καμμένος π.χ., δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή άλλους).
Στη ΓΣΕΕ τι έγινε?? Το ΠΑΜΕ δεν είναι μέσα στο Συμβούλιο και τα όργανα?? Πώς σας παραμυθιάζουν έτσι ρε φίλε και σας βάζουν και αυτογελοιοποιείστε??? Και στη ΓΣΕΕ σας έχουν πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΠΑΣΚ??? Ή τι άλλο?? Ότι κατεβαίνει μαζί σε πορείες?? Δεν διαβάζεις τίποτα άλλο εκτός από Ριζοσπάστη??? Έλεος!! (…και κρίμα σου).

Για την Καρδίτσα, δεν μας είπες τίποτα. Ελπίζω να έχεις ενημερωθεί επαρκώς, αν και λίγα λέει στον ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω την απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατο λίβελλο του Κρανιά (γραμματέα ΠΑΜΕ και περιφερειακό σύμβουλο), στην οποία απάντηση λέγονταν τόσα και τέτοια πραγματάκια, που ο «κομμουνισταράς» κ. Κράνιας κατάπιε τη γλώσσα του. (Κομμουνιστής για το κόμμα, όχι για το λαό).

ΜΙΧΑΛΗΣ
Καρδίτσα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ 2ο

Τελειώνω συμφωνώντας μαζί σου:
Πράγματι: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ!!. Το ΚΚΕ έχει χάσει τη μπάλα, εν όψει εκλογών μάλιστα (λόγω και ορισμένων δημοσκοπήσεων σαν τις δύο σημερινές) πολύ περισσότερο! Τις τελευταίες μέρες τόσο η δηλώσεις της Αλέκας, όσο και τα δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη, έχουν ξεφύγει εντελώς.
Θέλω να ελπίζω ότι είναι «προεκλογικά παιχνιδάκια» και όχι «εξόφληση επιταγών».
Θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ απλά αγωνίζεται για τα ψηφαλάκια (μη χάσει την πρωτοκαθεδρία) ακολουθώντας το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»…
Αλλά, όπως και να έχει, η πρακτική του ΚΚΕ είναι τουλάχιστον ανήθικη… Και εδώ αναφέρω και πάλι τη φράση σου: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ»…

ΜΙΧΑΛΗΣ
Καρδίτσα

Powered By Blogger