Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τρομοκρατία στο πλήρωμα του Express Skiathos από την εταιρεία Hellenic Seaways να μην συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη 10/4 και Μεγάλη Τετάρτη 11/4 της ΠΝΟ Διότι θα Χάσουν την δουλειά τους .....

 Οι καταγγελίες που έφτασαν στο skopelos news Έιναι οτι  κλίμα τρομοκρατίας  και απειλών προς τους ναυτεργάτες του Express Skiathos από την εταιρεία Hellenic Seaways είναι πρωτόγνωρο  θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται από την εταιρεία Hellenic Seaways αυτό προς τα πληρώμα του Express Skiathos.Στο ιπτάμενο δε Flyingcat μάθαμε ότι ακόμη κι αν ακουστεί η λέξη απεργία θα απολυθούν αμέσως .Πρέπει να πούμε τέλος ότι οι  Σκόπελος όλοι είναι  στο πλευρό των ναυτεργατών  διότι  «Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη δουλειά και την επιβίωση»,  «η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη που τσακίζει νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους... Η απεργία των ναυτεργατών, όπως και κάθε απεργιακή κινητοποίηση κάθε κλάδου εργαζομένων, ασφαλώς και έχει συνέπειες. Την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία των νησιωτών των βορείων Σποράδων και  των ταξιδιωτών και της αγροτιάς την έχει η κυβέρνηση που χτυπάει αλύπητα τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων προς όφελος των εφοπλιστών και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».
 Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν η κυβέρνηση και τα ντόπια και ξένα αφεντικά της, οι ιμπεριαλιστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, προς το λαό είναι σαφές: Μπροστά στη συνέχιση, στην ένταση και την έκταση της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαό μας συνολικότερα, μπροστά στα ακόμα πιο άγρια μέτρα και τα νέα μνημόνια που θα ανακοινώσει δεν θα επιτρέψει την παραμικρή αντίδραση από το λαό! Αυτός «πρέπει» να είναι στη γωνία, τρομοκρατημένος. Να μην διαδηλώνει, να μην απεργεί, να μην αγωνίζεται. Έτοιμος να αποδεχθεί μοιρολατρικά την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του, του μέλλοντος του ίδιου και των παιδιών του, της ίδιας του της ζωής. 
 Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Η ίδια η πραγματικότητα στην οποία τον εξαναγκάζουν να ζει, τον οδηγεί στο δρόμο της αντίστασης. 
 Ο δρόμος της μαζικής και αποφασιστικής αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική ενός συστήματος εκμεταλλευτικού, πέρα για πέρα άδικου και σε κρίση, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είναι και η μόνη απάντηση
ΗΛΙΑΣ,Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger