Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Δεν θέλει debate η Νέα Δημοκρατία

Φωτογραφία για Δεν θέλει debate η Νέα Δημοκρατία
Νέα διαδικασία προεκλογικού διαλόγου κι όχι την μονότονη -όπως χαρακτηριστικά λέει, διαδικασία των βαρετών μονολόγων του debate, ζητά η ΝΔ και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είτε με δηλώσεις είτε με διαρροές αφήνουν να ενοηθεί ότι η ΝΔ φοβάται την άμεση αντιπαράθεση. Η απάντηση της ΝΔ είναι χαρακτηριστική της έντασης που επικρατεί πλέον στο προεκλογικό σκηνικό εν όψει των εκλογών του 2012:

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γ. Μιχελάκης και συνεχίζει: «Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων ("debate ") του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες.

Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή, όμως, πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».

«Οι μέρες περνούν», ανέφερε στην δήλωση της η Φ. Γεννηματά, ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά η οποία έχει στείλει και σχετική επιστολή προς τον Γιάννη Μιχελάκη.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια διαλόγου.

«Οι πρακτικές αυτές αντίκειται σε κάθε έννοια δημοκρατικού και καλόπιστου διαλόγου. Άλλωστε η προκλητική υπερπροβολή των δύο αυτών δυνάμεων με τους παράλληλους μονολόγους τους παραβιάζει συστηματικά την ισότιμη παρουσίαση των κομμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Καλύβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger