Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Απόφαση - φωτιά για Πυροσβεστική

Δίνουν απόσπαση με το ζόρι... σε μάχιμους πυροσβέστες
Κουτσουρεμένη αφήνει ολόκληρη βάρδια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και μάλιστα σε μια κρίσιμη για την υπηρεσία στιγμή ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την απόσπαση τεσσάρων πυροσβεστών από το Βόλο και ενός από την Αργαλαστή στο Πεζοπόρο Τμήμα ΠΔΠΥ Θεσσαλίας, χωρίς τη δική τους αίτηση.
Αντίθετα, οι πυροσβέστες από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι αιτήθηκαν να αποσπαστούν στο Πεζοπόρο Τμήμα έμειναν στις θέσεις τους. Η απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις στην Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας, καθώς κλονίζει τη λειτουργία της υπηρεσίας και των κλιμακίων της σε τοπικό επίπεδο, σε μια περίοδο αυξημένης ετοιμότητας.
Ο αριθμός των πυροσβεστών που αποφασίστηκε να αποσπαστούν –τέσσερις από το Βόλο- ισοδυναμεί με το 1/3 της δύναμης μιας ολόκληρης βάρδιας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, εξήγησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κων. Φιλίππου.
Την ίδια στιγμή, η απόσπαση του ενός πυροσβέστη από την Αργαλαστή προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς, αφού από τους πέντε οδηγούς στο κλιμάκιο απομένουν τέσσερις, όταν απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ για να στελεχώνουν επαρκώς τις βάρδιες.
Με επιστολή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας προς τον Αρχηγό Π.Σ., την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές, ζητά την άρση της απόφασης. «Με την απόφασή σας αυτή δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Π.Υ. Βόλου κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία θα έχει αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία του νομού μας και αποκλειστικός υπεύθυνος θα είστε εσείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η Ενωση Υπαλλήλων Π.Σ. Μαγνησίας θέτει μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την απόφαση, όπως για ποιο λόγο ενώ υπήρχαν αιτήσεις πυροσβεστών, οι οποίοι θέλουν να μετακινηθούν στο Πεζοπόρο Θεσσαλίας χωρίς έξοδα του Δημοσίου, μετακινήθηκαν άλλοι υπάλληλοι χωρίς να ενημερωθούν και χωρίς δική τους αίτηση.
Αναρωτιέται επίσης ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, όταν κατά τη θερινή περίοδο δεν θα μπορούν να βγουν οι υπηρεσίες, δεν θα παίρνουν κανονική άδεια και θα εργάζονται πέρα του προβλεπόμενου, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή.
ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

It's enormous that you are getting thoughts from this paragraph as
well as from our dialogue made at this time.


my web blog ... venus factor trial offer - www.bestreviewwebsite.us,

Ανώνυμος είπε...

Everything is very open with a clear clarification of the challenges.
It was definitely informative. Your site
is very useful. Many thanks for sharing!

Look at my website; do need attorney loan modification in sacramento (http://www.louiswhitelaw.com)

Ανώνυμος είπε...

Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read this piece of
writing i thought i could also create comment due to this brilliant post.


Also visit my weblog; news 12 long Island

Powered By Blogger