Τρίτη 3 Απριλίου 2012

"ΓΡΟΘΙΑ" ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΑΠΟΜΑΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ,ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΙΩΣΗ!!!

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GRΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα λιβανιστήρια της Αννούλας των Βρυξελλών,εκτελούν για πολλοστή φορά, προθύμως την διατεταγμένη υπηρεσία, ψάλλουν το ίδιο τροπάριο….
Κατάπτυστη γλώσσα λαϊκής Υποταγής, από τα καθεστωτικά, κατοχικά, υποτακτικά, προσκυνημένα, προπαγανδιστικά, Τροϊκανά, Ραϊχενμπαχικά, μνημονιακά, παπαγαλάκια, τους πρόθυμους γλείφτες της εκάστοτε εξουσίας, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους, γερμανοτσολιάδες, δημοσιοκάφρους, υπηρέτες της βαρονίας των μεγαλονταβατζήδων.
  Κανένας δεν λέει για τον «..Γολγοθά τόσο των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτεργατών, όσο και των Οικογενειών τους…».
Κανένας δεν λέει για την ανεργία και τον αφανισμό των Ναυτεργατών, κανένας δεν γράφει για την ληστεία του ΝΑΤ και την αφαίμαξη του οίκου του Ναύτη.

Κανένας δεν συγκινείται στο ότι εδώ και 2 μήνες τόσον οι εν ενεργεία, όσον και οι συνταξιούχοι Ναυτεργάτες με τις οικογένειές τους, πληρώνουν από την τσέπη τους, τα φάρμακα και την Ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ενώ τους έγιναν και τους γίνονται αλμυρές παρακρατήσεις για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη…
Κανένας δεν συγκινείται για την ληστεία των συντάξεων του ΝΑΤ !!!
 Κουτρουμάνη, Σοσια-Ληστή εργατοπατέρα, χασάπη, δήμιε, ληστή εργαζομένων και συνταξιούχων, Αλήθεια, πότε οι συνταξιούχοι ναυτικοί έλαβαν αύξηση 7% ;
Το 2010 έλαβαν αύξηση 2,5- % όπως προέβλεπε ο νόμος, τον οποίο καταργήσατε μέσω των μνημοσύνων της υποταγής, το 2011.
Με Το κατάπτυστο «ΑΤΥΠΟ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ», αποδεικνύεστε Άσχετοι, αδιάβαστοι, θρασύτατοι, απειλητικοί, εκβιαστές προκλητικοί και άλλα λέει ο ένας , άλλα λέει ο άλλος. Τόσον εσείς όσο και Αννούλα, η αποτυχημένη Υπουργός των φωτοτυπιών και των ακριβών ταγέρ, η Σοσια-λήστριας της σαμπάνιας, η Κολωνακιώτισσα εκσυγχρονίστρια από την Κοζάνη, μαζί με την άλλη Σοσια-λήστρια εργατομητέρα , προερχόμενη μάλιστα και από τις τάξεις της Αριστεράς,
 Δίνετε στην δημοσιότητα εσκεμμένα ψεύτικα, κάλπικα στοιχεία, για να καταφέρουν να ξεσηκώσουν αγρότες και εργαζόμενους κατά των Απεργών Θαλασσοδαρμένων… Δεν τολμάτε όλα αυτά τα κατάπτυστα να τα πείτε πρόσωπο με πρόσωπο στους Ναυτεργάτες και στους Ναυτιλιακούς συντάκτες….
Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λέτε ότι «…σας κάνουμε χάρη που σας δίνουμε ακόμη συντάξεις !!!!»…..
  Ντροπή σας χοντρόπετσοι….
Προσπαθούν να επιβάλουν τον "Κοινωνικό αυτοματισμό''....Καμαρώστε, καθεστωτική προπαγάνδα, κατάπτυστα δημοσιεύματα από παπαγαλάκια δημοσιοκάφρους, από καθεστωτικά βοθρολύματα της κατοχής προπαγάνδας με τις χρυσοπληρωμένες Τροικανές πένες….
 «ΑΠΕΡΓΙΑ - ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΝΟ-Νέος Γολγοθάς στα λιμάνια τη Μ. Εβδομάδα» Σε 48ωρη κινητοποίηση τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία. Με οριακή πλειοψηφία η απόφαση. «Η απεργία θέτει σε δοκιμασία την οικονομία», τονίζει το υπουργείο Ανάπτυξης....
Σε «ομηρεία» θέτουν τη νησιωτική Ελλάδα τα ναυτεργατικά σωματεία στην καρδιά της πασχαλινής περιόδου…προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από τα νησιά, που περιμένουν σαν... μάννα εξ ουρανού το Πάσχα για να κλείσουν τις τρύπες της χρονιάς.
Για «καταστροφικό σενάριο» που θα γονατίσει τις επιχειρήσεις κάνουν λόγο δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, απευθύνοντας έκκληση σε κυβέρνηση και ΠΝΟ να βρουν σύντομα λύση. ..Νέος γύρος ταλαιπωρίας για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν τη Μ. Εβδομάδα προς τα νησιά του Αιγαίου, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ..

Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, επισφραγίστηκε και από το ΝΑΤ η νέα οριζόντια μείωση 7% στις κύριες συντάξεις των ναυτικών.
- Το υπουργείο Ανάπτυξης εκφράζει έκπληξη για την απόφαση της ΠΝΟ, που «θέτει σε δοκιμασία την ελληνική οικονομία», τονίζει πως για τα ίδια αιτήματα δόθηκαν γραπτές απαντήσεις πριν από 15 ημέρες και προσθέτει πως θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης….

ΟΡΓΙΣΜΈΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΡΟ - ΤΗΝΟ - ΠΑΡΟ

«Σενάριο καταστροφής για τις επιχειρήσεις»

Σε παρεμβάσεις προς την ΠΝΟ και την κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα από την απόφαση της Ομοσπονδίας να κρατήσει δεμένα τα πλοία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.
«Είναι σενάριο καταστροφής για τα νησιά αυτό. Η αγορά περιμένει πώς και πώς να κινηθεί τις ημέρες του Πάσχα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γονατίσει τις επιχειρήσεις. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική», τονίζει ο δήμαρχος Σύρου, Γιάννης Δεκαβάλας, προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή θα πιέσει το υπουργείο Ανάπτυξης και την ΠΝΟ για άμεση λύση.

Το ίδιο αιχμηρός είναι και ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος κάνει λόγο για τεράστια οικονομική ζημιά αν πραγματοποιηθεί η απεργία. «Τώρα που κάτι άρχισε να κινείται στις κρατήσεις, έρχεται αυτή η ανακοίνωση για να μας καταστρέψει. Και μόνο η πιθανότητα της απεργίας λειτουργεί ανατρεπτικά για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν σε νησιά το Πάσχα. Ελπίζω στο τέλος να μας σεβαστούν και να ανακαλέσουν», τονίζει ο κ. Κροντηράς.

«Πρέπει άμεσα να επέμβει ο αρμόδιος υπουργός και να βρεθεί μια λύση», τονίζει ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης. «Είναι σεβαστός ο αγώνας κάθε τάξης εργαζομένων, αλλά δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τα νησιά ως μέσο πίεσης για να ικανοποιούν κάποιοι τα αιτήματά τους.
Μια απεργία Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη θα έχει για εμάς καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ δημιουργεί και άσχημο κλίμα στο εξωτερικό, μια χρονιά κατά την οποία ήδη καταγράφεται μείωση στις καλοκαιρινές κρατήσεις».

ΚΡΉΤΗ
«Πλήγμα για αγρότες και τουρισμό»

Ως «τιμωρία» και «καταδίκη» με έντονες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στον εμπορικό, αγροτικό και τουριστικό τομέα χαρακτηρίζουν στην Κρήτη την απεργία της Π.Ν.Ο. τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.

«Είναι απεργία-πρόκληση, με την οποία οι συνδικαλιστές της Π.Ν.Ο. δεν τιμωρούν την κυβέρνηση, αλλά καταστρέφουν χιλιάδες Κρητικούς αγρότες, που δεν μπορούν να διακινήσουν τα προϊόντα τους. Καταστρέφουν το εμπόριο, τραυματίζουν τον τουρισμό και παράλληλα θέτουν σε ομηρεία και ταλαιπωρία χιλιάδες άτομα που θέλουν να μετακινηθούν τις ημέρες αυτές προς και από το νησί», λένε χαρακτηριστικά στο «Εθνος» αγρότες, έμποροι, εκπρόσωποι του τουρισμού και των συλλόγων καταναλωτών.

Η ανακοίνωση χθες της 48ωρης απεργίας από την Π.Ν.Ο. προκάλεσε οργή στους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα στους αγρότες, οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης για την εξεύρεση λύσης με τη δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων, όπως κηπευτικών, στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο καλλιεργητής και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης, χαρακτηρίζει την απεργία ως «δυναμίτη» για την τοπική οικονομία και ως «ομηρεία» για τους εκδρομείς του Πάσχα….

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ, ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΤΟΧΙΚΑ, ΠΡΟΘΥΜΑ, ΒΟΘΛΥΜΑΤΑ….


ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟΝ… ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ,

ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ, ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ…..


ΛΙΩΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Συνταξιούχος Ναυτεργάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger