Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Περιοδεία Θανάση Νάκου σε Σέσκλο και Διμήνι Θαν. Νάκος: «Εθνική υπόθεση η στήριξη των ανθρώπων του κτηνοτροφικού τομέα.»


 «Η τόνωση της ελληνικής υπαίθρου, με αναζωογόνηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, θα αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την έξοδο από την κρίση που βιώνουμε», επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, μιλώντας χθες στο Διμήνι και στο Σέσκλο.
Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της περιοδείας του, είχε την ευκαιρία να δει κατοίκους των περιοχών να χρησιμοποιούν έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών και να μοιραστεί μαζί τους τις απόψεις του για το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
«Πρέπει να ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας και να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη από πριν. Ζητάμε καθαρή εντολή και θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε τη χώρα ξανά στα πόδια της με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις και με αίσθημα ευθύνης», τόνισε ο κ. Νάκος.
Δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κτηνοτροφικής παραγωγής, ο βουλευτής ανέφερε πως η στήριξη των ανθρώπων του κτηνοτροφικού τομέα αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία εθνική υπόθεση. Αναφερόμενος ειδικότερα στην περικοπή κατά 60 εκατομμύρια ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, τόνισε πως υπάρχουν λύσεις και συγκεκριμένα ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα, έτσι ώστε η εξισωτική αποζημίωση να συνεχίσει να καταβάλλεται, χωρίς περικοπές στους δικαιούχους της.
«Υπάρχουν προτάσεις για την εξοικονόμηση αυτών των κονδυλίων όπως η επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρό μας Αντ. Σαμαρά.
Όπως υπάρχει και ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση από τη Ν.Δ. που αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία και το καταλυτικό ρόλο που πρέπει να έχει ο Έλληνας κτηνοτρόφος, στοχεύοντας στην πραγματική στήριξή του, στη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας, στον έλεγχο και στο περιορισμό της ψαλίδας  των τιμών, στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των υποδομών της υπαίθρου, στην αξιοποίηση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Πόρων, στην εξωστρέφεια της υψηλής διατροφικής άξιας των ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων.
Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων θεσμικών μέτρων για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων, τη χορήγηση αδειών λειτουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων, την αυστηρή τήρηση των ισοζυγίων παραγωγής γάλακτος και κρέατος, τον καθορισμό των βοσκοτόπων και των βοσκήσιμων εκτάσεων, (κώδικας βοσκής, εκπαίδευση των κτηνοτρόφων κ.α.).
Σε κίνητρα για ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Στην εκπόνηση Ειδικού Προγράμματος για την ανάπτυξη αιγοπροβατοτροφίας σε νησιωτικές, ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Στην κινητροδότηση για ίδρυση μικτών γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με στόχο τη μείωση του κόστους. Στην ενίσχυση της εκτατικής κτηνοτροφίας και της κτηνοτροφίας των ορεινών περιοχών.
Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων γενετικής βελτίωσης των παραγωγικών ζώων. Στην προώθηση του βιολογικού κρέατος στην αγορά. Στην απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών που αφορούν στην εφαρμογή κτηνοτροφικών προγραμμάτων, που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο κ.α.
Η Ν.Δ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη και ως αυριανή αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα θέσει την ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα σε πρώτη προτεραιότητα» κατέληξε ο κ. Νάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger