Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Σκιάθου



Το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας, με «ομόφωνη» απόφασή του της 29ης Μαρτίου 2012, ολοκλήρωσε τη δίωξη εναντίον της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου, μια δίωξη που ξεκίνησαν και μεθόδευσαν -καθαρά για λόγους σκοπιμότητας και συγκάλυψης δικών τους ευθυνών- ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο πρώην Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου αυτής της Δ.Δ.Ε.
Με οριακή πλειοψηφία (3-2), το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας επιβάλλει την ποινή της παρακράτησης των αποδοχών ενός μήνα στη Διευθύντρια, επειδή δεν υπάκουσε στην εντολή του πρώην Προϊσταμένου και δεν προχώρησε το Δεκέμβριο του 2010 σε σύντμηση τμημάτων του Γυμνασίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κενό που δημιουργήθηκε επί δύο μήνες, με αφορμή την άδεια κύησης μιας καθηγήτριας.
Κάθε νοήμων άνθρωπος αναρωτιέται, όταν διαβάζει για τέτοιες εξωφρενικές διώξεις και αποφάσεις:
- Ποια νομική διάταξη και ποια παιδαγωγική αρχή υπαγορεύει τη σύντμηση σχολικών τμημάτων τον μήνα Δεκέμβριο;
- Πώς είναι δυνατόν η Διοίκηση της Εκπαίδευσης να «τιμωρεί» εκπαιδευτικούς, επειδή υπερασπίζονται χωρίς κανένα προσωπικό όφελος τη λειτουργία του σχολείου τους, το οποίο υπηρετούν μάλιστα με αφοσίωση για ολόκληρες δεκαετίες;
- Δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους «ιθύνοντες της εκπαίδευσης» οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις των διευθυντών των σχολείων, καθώς είναι οι καλύτεροι γνώστες της κατάστασης του σχολείου τους;
-Πού πήγε στην περίπτωση αυτή η περίφημη και τόσο πολυδιαφημισμένη παιδαγωγική ευαισθησία και το «πνεύμα του δικαίου» εκ μέρους των διοικούντων το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.;
Ενώ η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου δεν είχε κανένα ατομικό, προσωπικό, οικονομικό ή άλλο όφελος από τη διατήρηση του αριθμού των τμημάτων του σχολείου και πράγματι θα μπορούσε να τα συμπτύξει στα μέσα της χρονιάς, φυσικά σε βάρος της μάθησης των παιδιών, έτσι που κανένας Προϊστάμενος ή Ανακριτής να μην ασχολείται με το χαρτομάνι του γραφείου της, αλλά να της δώσουν και τα «συγχαρητήριά» τους για την «οικονομική λειτουργία του σχολείου», αυτή (όπως και σύσσωμος ο Σύλλογος των Καθηγητών) προέταξε τις παιδαγωγικές ανάγκες και το δίκιο των μαθητών της, των παιδιών που εμπιστεύτηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα η εργαζόμενη κοινωνία της Σκιάθου για να τα μάθει σωστά τα γράμματα!
Γιατί ο πραγματικός σκοπός όλων των ιθυνόντων που μεθοδεύουν τέτοιες διώξεις και λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, μεταβάλλοντας τους από διανοούμενους και δασκάλους των γραμμάτων, της λευτεριάς και της αξιοπρέπειας, που υπηρετούν το Λαό μας, σε πειθήνιους διεκπεραιωτές κάθε αντιλαϊκής και απάνθρωπης απόφασης του κρατικού μηχανισμού, χωρίς πολλές αντιρρήσεις και χωρίς …συνειδησιακά προβλήματα!
Γιατί, πολύ απλά, σε τέτοιες εποχές απερίγραπτης κοινωνικής οπισθοδρόμησης, και βαρβαρότητας όπως οι σημερινή, οι διαταγές που διεκπεραιώνουν όσοι κρατούν «το μαχαίρι και το πεπόνι» είναι να εξαλείψουν από το χώρο της εκπαίδευσης, όπως κι από κάθε εργασιακό χώρο, μέσω του «νομιμοποιημένου» αυταρχισμού κάθε μορφής, οποιαδήποτε αντίρρηση που θα προβληθεί στα παράλογα και απάνθρωπα σχέδια της εξουσίας.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας καταδικάζει την άδικη απόφαση του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας για την υπόθεση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστεί για την εξάλειψή της και την οριστική δικαίωση της συναδέλφου μας, που με την αγωνιστική της στάση υπερασπίστηκε τα ύψιστα ιδεώδη της αληθινής Παιδείας του λαού μας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Σκιάθος, 23 του Απρίλη 2012
Η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger