Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εκλογές χωρίς εκλογικά κέντρα και συγκεντρώσεις στον Βόλο

EKLOGESΓια πρώτη φορά στα χρονικά, οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς εκλογικά κέντρα και οι εκστρατείες θα είναι «χαμηλού κόστους». Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στη Μαγνησία αποφάσισαν λόγω έλλειψης κονδυλίων, να μη δημιουργήσουν εκλογικά κέντρα, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι υποψήφιοί τους.
Ως εκλογικά κέντρα θα χρησιμοποιηθούν τα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων, ενώ προβληματισμός επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για το εάν θα ενοικιαστεί ή όχι εκλογικό κέντρο. Απόφαση να μην υπάρξει εκλογικό κέντρο, αλλά ως σημείο αναφοράς να χρησιμοποιηθούν τα γραφεία του κόμματος, έχει ληφθεί από το ΚΚΕ, όπως και από το κόμμα του ΛΑΟΣ.
Η απουσία εκλογικών κέντρων δεν θα είναι η μόνη ιδιαιτερότητα των εκλογών, καθώς ούτε μεγάλες και ανοιχτές συγκεντρώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν. Τα δύο μεγάλα κόμματα επικαλούνται την οικονομική κρίση για τις αποφάσεις τους, αλλά μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο φόβος τυχόν εκδήλωσης επεισοδίων.
Η επίσημη, πάντως, εκδοχή  της οικονομικής κρίσης που επιβάλλει αντίστοιχη προσαρμογή από τα κόμματα, δεν αποτελεί πρόφαση, αλλά πραγματικότητα, καθώς σε τοπικό επίπεδο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Η προεκλογική μάχη από τους υποψηφίους θα δοθεί κυρίως στα μέσα ενημέρωσης και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Θα αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά οι υποψήφιοι θα σχεδιάσουν μικρές συγκεντρώσεις ανά περιοχή. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Μαγνησίας κ.κ. Γ. Φώτης και Δ. Κολυνδρίνης θεωρούν πως οι εκλογές έπρεπε να γίνονται με χαμηλούς τόνους εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger