Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Με αισιοδοξία γιόρτασε ο Τύρναβος το Πάσχα

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΜΟ, ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΚΡΙΣΗ

Του Κώστα Τσόλα
Ελάχιστα φθηνότερο σε σύγκριση με πέρυσι στρώθηκε φέτος το πασχαλιάτικο τραπέζι και στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου – Αμπελώνα. Έτσι φέτος η τιμή του πασχαλιάτικου οβελία κυμάνθηκε στα κρεοπωλεία της περιοχής έως 8,90 ευρώ ενώ στα σούπερ μάρκετ η τιμή του ξεκινούσε από τα 6 ευρώ το κιλό.
Μετά τις απαραίτητες προμήθειες οι οποίες παρά την κρίση έγιναν και φέτος με τη σχετική υπερβολή σε ό,τι αφορά τις ποσότητες, ο παγερός αέρας τουλάχιστον τις πρωινές ώρες δεν πτόησε τους πολίτες να στήσουν γιορτινές παρέες και γλέντι σε κάθε σπίτι.
Όπως φάνηκε πολλές οικογένειες αψήφησαν την οικονομική κρίση και έδειξαν ότι η περιοχή αντέχει ακόμα οικονομικά παρά τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν.
Τα ψητά αρνιά γύριζαν στις σούβλες ενώ πλάι του το ίδιο τα κοκορέτσια, τα κεμπάπ και άλλα κρεατικά, χωρίς να λείπουν νωρίτερα τα χταποδάκια στα κάρβουνα για να συντροφέψουν το τσιπουράκι και το κρασάκι.
Λίγες ώρες νωρίτερα, με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εντός και εκτός των ναών γιορτάστηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.
Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου στους ναούς του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των γύρω χωριών χιλιάδες πιστοί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, τσούγγρισαν τα πασχαλινά αυγά και μετά τα μεσάνυχτα σε οικογενειακό κλίμα απόλαυσαν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.
Οικογενειακά στα Πλατανούλια Τυρνάβου αλλά σε διαφορετικούς χώρους πέρασαν την ημέρα του Πάσχα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Στέλιος Ροντούλης, στο σπίτι του στενού του συνεργάτη κ. Χρήστου Μαλάκου και στο σπίτι του παππού του, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος. Ο κ. Μαλάκος εκτός της παρουσίας του στην αναστάσιμη ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, νωρίτερα στις 9.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, παρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στο Δαμασούλι μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, με την ευλογία του εφημερίου του Δαμασίου οικονόμο π. Γεώργιο.
Νωρίτερα έγινε η ανάσταση και στη γραφική Λυγαριά όπου το αναστάσιμο μήνυμα έφερε ο π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας από τα γειτονικό Αργυροπούλι.
 Και φέτος, οι γιορτινές μέρες στην περιοχή του Τυρνάβου ήταν αναίμακτες αφού σύμφωνα με το Α.Τ. Τυρνάβου δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ή άλλο δυσάρεστο περιστατικό, ωστόσο υπήρξαν κάποια κρούσματα πολυφαγίας με στομαχικές διαταραχές σε πολίτες χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου υπήρξαν κάποια περιστατικά με τραυματισμό παιδιού, υπερβολική μέθη, κάποιες αρρυθμίες της καρδιάς, αλλά και λόγω της πολυφαγίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger