Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αναληψη Ευθυνης Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


"Ανάμεσα σε τόσες νύχτες,τόσους βράχους,τόσους σκοτωμένους -είπε- εσύ,
Επανάσταση μας άνοιξες τις φαρδιές λεωφόρους για μια πανανθρώπινη συνάντηση[...]
Αν τίποτα άλλο δεν κερδίσαμε -είπε- μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα      συναντηθούμε."
                                                                           
                                                                                                Γίαννης Ρίτσος - Όχι Πολιτκή

  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στις 9/4/12 στο κτήριο που στεγάζεται
η Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Θεοφιλοπούλου στο Νέο Κόσμο.

  Η "Ειδική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αρμόδια για τη διαχείρηση "δυσλειτουργιών" της Δημόσιας διοίκησης σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση και εφαρμογή της δημόσια πολιτικής σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, τις δομές και τα συστήματα. Πρόσφατα ο υπουργός Δ. Ρέππας συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους επικεφαλείς των υπουργείων σε συζητήσεις με την τρόϊκα για εργασιακά ζητήματα, ζητήματα απολύσεων, εφεδρείας και συνθηκών εργασίας στο δημόσιο τομέα (μείωση μισθών και ελαστικοποίηση των ορών εργασίας)
  Εντάσσουμε την επίθεση μας αυτή στο πλαίσιο της έμπρακτης αντίστασης ενάντια στις δομές της κυριαρχίας επιδιώκοντας να συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση που θα οδηγήσει στην τελική αποδόμηση του υπάρχοντος.
 Η κυριαρχία βλέποντας την, με γοργούς ρυθμούς, αποσταθεροποίηση της κοινωνικής συναίνεσης, ως απόρροια της γενικευμένης συστημικής κ΄ρισης και γνωρίζοντας ότι οι κοινωνικοί - ταξικοί αγώνες οξύνουν ολοένα και περρισότερο τις αντιστάσεις, επιδιώκει όχι μόνο την στρατιωτική καταστροφή των επαναστατικών δυνάμεων καθώς και του κάθε αγωνιζόμενου αλλά και την απονοηματοδότηση του ίδιου του αγώνα και την τελική αφομίωση του απο το ίδιο το σύστημα. Καθήκον του επαναστατικού κινήματος είναι να μετεξελίξει όλη αυτή τη διαδικασία σε επαναστατική προοπτική, κρατώντας
ανοιχτό τον πόλεμο απέναντι στο Κράτος και το Κεφάλαιο και αναδεικνύοντας διαρκώς τα πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά της σημερινής κρίσης. Η συγκρότηση ενός αδιαμεσολάβητου μετώπου μέσα απο τους κόλπους των καταπιεσμένων θα οδηγήσει στη δημιουργλια αναχωμάτων στα σχέδια  που προωθεί η κυριαρχία, με τελικό στόχο την Κοινωνική Επανάσταση για την ανατροπή του Καπιταλισμού, οποίος έχει τη δυνατότητα να αναπαράγεται μέσα απο την καταστροφική και απάνθρωπη δομή και λειτουργία του.
  Λειτουργικό και βασικό κύτταρο του μετώπου αυτού είναι η επαναστατική βία, πολιτική επιλογή που δεν αποτελεί αυτοσκοπό ούτε υπαρξιακή διέξοδο για την εκπλήρωση της αναφορικότητας, αλλά χρησιμοποιείται ως απελευθερωτικό μέσο αγώνα απέναντι στη βία του καπιταλιστικού  οικοδομήματος. Η κρατική βία είναι μια καθημερινή συνθήκη της καπιταλιστικής κοινωνίας. Εκφράζεται πολυεπίπεδα και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Εκφράζεται άμμεσα, απο το προφανές, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους στρατός - μπάτσοι αλλά και
έμμεσα απο τον καταναγκασμό της εργασίας, τη σχέση εργασίας - κατανάλωσης, την τυποποιήση της καθημερινότητας, τις κοινωνικές ανισότητες, το φυλετικό διαχωρισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Αναλύοντας τις σημερινές συνθήκες και κάνοντας αναδρομή στην ιστορία του καπιταλισμού,  το πολιτικό μας πρόταγμα γίνεται ξεκάθαρο πλέον στα μάτια του κάθε ανθρώπου. Πως ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί. Τότε μόνο θα σταματήσει να αναπαράγεται μέσα απο τις κρίσεις του δημιουργώντας νέες αδυσώπητες συνθήκες διαβίωσης. Η πραγματική ελευθερία θα αναδυθεί εκεί που δεν θα υπάρχει ο καταναγκασμός, εκεί που η εργασία δεν θα μετατρέπεται σε εμπόρευμα, αλλά θα αποτελεί αυτοσκοπό και μέσο για να εκφράσει κάθε άνθρωπος τις  δημιουργηκές του ικανότητες. Μόνο λοιπόν, προωθώντας την ανατροπή του, διαμέσου της
Κοινωνικής Επανάστασης θα μπορέσουμε να μεταβούμε σε μια αταξική κοινωνία, ισότητας και ελευθερίας.

  Αφιερώνουμε το χτύπημα μας στους 4 αγωνιστές συντρόφους: Κώστα Σακκά, Γιώργο
Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια και Στέλλα Αντωνίου, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι απο τις 4/12/2012. Οι 3 πρώτοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας την απελευθέρωση της αναρχικής συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου για λόγους υγείας, καθώς και την άρση των νέων εκδικητικών διώξεων τους.


Επαναστατική Δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger