Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής που συμμετέχουμε στη σύσκεψη του Σωματείου μας, στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς ναυτεργάτες. Είμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Δεν είμαστε αντίπαλοι, ούτε εχθροί. Αντίθετα μαζί παράγουμε τεράστιο πλούτο και δεχόμαστε τεράστια επίθεση από τους εργοδότες και τα κόμματά τους.
Το κεφάλαιο μαζί με τα κόμματά του και τα αστικά ΜΜΕ χτυπούν με κάθε ευκαιρία τους αγώνες μας. Θέλουν να μας απαγορεύσουν να παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, για μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και των οικογενειών μας. για αυτό και έχουν πέσει με λύσσα πάνω στους ναυτεργάτες. Στα ίδια πλαίσια κινείται και η απόφαση της επιθεώρησης εργασίας για την Phonemarketing που προσπαθεί να πετάξει έξω το σωματείο. Οι κινήσεις τους δείχνουν ότι μας φοβούνται. Φοβούνται την οργανωμένη απάντηση των εργατών, τη συσπείρωση τους στα σωματεία, τη συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ.
Είμαστε αποφασισμένοι. Δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα σε καμία επιχείρηση, σε κανένα εργοστάσιο, σε κανέναν κλάδο. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε κάθε χώρος δουλειάς να μετατραπεί σε κάστρο αντίστασης και αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας σπρώχνει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Τον δρόμο μας έχουν δείξει οι Χαλυβουργοί με τον ηρωικό αγώνα τους εδώ και 160 μέρες. Διεκδικούμε ΣΣΕ με βάση τις δικές μας ανάγκες. ενώνουμε τον αγώνα μας με του Οικοδόμους, τους λογιστές, τους λιθογράφους και τους εργαζόμενους στα τρόφιμα-ποτά που έδωσαν μια πρώτη μάχη στις 4 Απρίλη. Απορρίπτουμε τα νέα μέτρα.
Στους δικούς τους νόμους, αντιτάσσουμε τους δικούς μας και για εμάς
Μόνος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
Αθήνα 8/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger