Σάββατο 21 Απριλίου 2012

βροντερό και κατηγορηματικό όχι, στις προθέσεις της Εταιρείας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, χαιρετίζει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ, που από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, μέσα από πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα,  Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και με άλλους τρόπους, είπαν ένα βροντερό και κατηγορηματικό όχι, στις προθέσεις της Εταιρείας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας αλλά και έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης που θα καλύπτει τουλάχιστον, τις βασικές τους ανάγκες.
Όχι μόνο απέρριψαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αλλά και δήλωσαν αποφασισμένοι να συμμετέχουν σε όσες και όποιες κινητοποιήσεις και αν χρειαστεί, σε περίπτωση που η ΚΑΡΦΟΥΡ επιμείνει στις προθέσεις της.
Η επιχείρηση παρόλα αυτά και παρόλο που υπάρχουν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, με τελείως προκλητικό τρόπο, ζητά από τους εργαζόμενους, με διάφορα τερτίπια και απειλές, να συναινέσουν με την υπογραφή τους στην μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, βάζοντάς τους μάλιστα να υπογράψουν και σε σχετικές καταστάσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν κανενός είδους χαρτί με την επιχείρηση και αυτοί που τυχόν ξεγελάστηκαν και έχουν υπογράψει σε καμία περίπτωση να μην υπογράψουν την τροποποίηση της σύμβασής τους.
Καλούμε δε την εταιρεία να σταματήσει αμέσως αυτές τις μεθόδους γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί της την καθολική αγωνιστική αντίδραση όλων των εργαζομένων.       
     


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
«ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 51 - 2ος ΟΡΟΦΟΣ – 105 52 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. FAX: 2105229813. SITE: www.sesem.gr. e-mail: sesem@otenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger