Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Σούρλας στον εισαγγελέα για το λαθρεμπόριο καυσίμων στον στρατό

Φάκελο με στοιχεία για εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παρέδωσε το πρωί στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο πρώην αντιπρόεδρος... της Βουλής Γ. Σούρλας.

Ο κ. Σούρλας ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξέτασε ο εισαγγελέας για την υπόθεση των καταγγελιών περί κυκλώματος διαφθοράς που συνδέεται με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα απ' το οποίο χάνει το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο μάρτυρας άλλωστε έχει καταγγείλει εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το Μάιο του 2011. Ο κ. Σούρλας παρέδωσε στον εισαγγελέα φάκελο με σειρά εγγράφων απ' τα οποία ξετυλίγεται το κουβάρι της παράνομης διακίνησης καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις.

Απ' τα στοιχεία αυτά προκύπτει όργιο νοθείας στα καύσιμα που προμηθεύονται τα τελευταία χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις, συνιστώντας, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο κ. Σούρλας «το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών», αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ΄ τους μισθούς και τις συντάξεις.

«Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλο-δημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Συκούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg» είχε πει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σούρλας.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_5840.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger