Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κανέλλη: Γενοκτονική πολιτική έχει εκτελέσει την ελπίδα των νέων στην Ελλάδα

Κανέλλη: Γενοκτονική πολιτική έχει εκτελέσει την ελπίδα των νέων στην Ελλάδα
eurokinissi
Για «γενοκτονική πολιτική» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και έχει «γονατίσει τον λαό» έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε συνέντευξή της στην κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com.

«Με μαθηματική ακρίβεια, είναι αποδεδειγμένο, πριν καν από την τυπική εμφάνιση της κρίσης και πριν από τις ψηφίσεις των μνημονίων, ότι η Ελλάδα οδεύει σε εκείνη την άθλια εξέλιξη της οριστικής εξαθλίωσης με ραγδαίες ταχύτητες, επί μια τριακονταετία. Είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπη, η χώρα, με την εξουθενωτική ψυχικά πολιτικά και διανοητικά, κυρίαρχη αντίληψη των κυβερνώντων και υπευθύνων κομμάτων, να λένε μέχρι σήμερα ότι η χώρα σώθηκε και έχει μείνει όρθια, όταν το σύνολο του λαού είναι γονατισμένο. Είναι γονατισμένος ο λαός. Γονάτισε πρακτικά. Του βάλανε τόσα βάρη στην πλάτη και στο κεφάλι, εξαθλίωσαν ακόμα και την ελπίδα. Στην Ελλάδα εκτελέσανε την ελπίδα των νέων και μετά άρχισαν να κάνουν λογιστικούς υπολογισμούς. Αυτό, κάτω από συνθήκες νηφάλιας σκέψης είναι γενοκτονική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κανέλλη τόνισε ότι σήμερα «αποφασίζουν τα μεγάλα καπιταλιστικά αφεντικά ότι θα γίνει σε σύγκριση με το μισθό της Βουλγαρίας. Αύριο το πρωί μπορεί να αποφασίσουν ότι θα γίνει με το μισθό της Κίνας, 125 ευρώ και την επομένη με τον μισθό της Ινδίας, 35 ευρώ το μήνα».

«Όσο η λύση επαφίεται με τη λεγόμενη "λογιστική της κολάσεως", όπως τη λέω εγώ, τότε λύση δεν υπάρχει. Λύση ρεαλιστική είναι μόνο μια λύση της οποίας η εφαρμογή της εξαρτάται μόνο από τον ελληνικό λαό» ανέφερε. Παράλληλα τόνισε ότι «η ρεαλιστική πρόταση είναι να αποδεσμευτούμε από αυτό που από ΕΕ εξελίχτηκε σε ένωση πολυεθνικών γιγαντιαίων κεφαλαίων. Πάμε ως πρόβατα επί σφαγήν, πάμε να διατηρήσουμε τη φωλιά μας μες τη φωλιά του λύκου. Δεν υπάρχει τίποτα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που να είναι φιλολαϊκό».

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η χώρα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τόσους σωτήρες. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ξαναβρεί ποτέ του τόσους σωτήρες. Όλοι διατείνονται ότι τον σώζουν. Για αυτό και φτιάξανε και ένα είδος "ιερού βιβλίο" που λέγεται μνημόνιο. Οι μεν (το ονομάζουν) "ιερό" για να το εφαρμόσουνε, οι δε "ιερό" βιβλίο για να το κάψουνε στην πυρά. Είμαστε σε συνθήκες μεσαιωνικής διαχείρισης του πολιτικού προβλήματος που λέγεται Ελλάς. Επανακάμπτει η αντίληψη του πατριωτισμού. Περνάμε σε αυτοκατάργηση και αυτόευνουχισμό των γλωσσικών μας δυνατοτήτων και κατεβάζουμε το επίπεδο από το επιστημονικό επίπεδο, από το οποίο δανείζονται όλοι ελληνικές λέξεις , σε μια «αμερικανολουμπινοποιημένη» αντίληψη τρεχούσης αγγλικής του εμπορίου, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε».

«Ο Έλληνας πρέπει να αναστηθεί ως ταξική συνείδηση και να επαναστατήσει οργανωμένα ως λαός. Η επανάσταση δεν είναι υποχρεωτικά, σε πολιτισμένους λαούς, αιματηρή διαδικασία αλλά δεν είναι και αποφευκτέα όταν είναι αναγκαία» πρόσθεσε.

Η κυρία Κανέλλη σημείωσε μεταξύ άλλων τον κίνδυνο ενός «νέου μεσαίωνα». «Ο κόσμος πάει πίσω, πάει όπισθεν ολοταχώς. Πάει πίσω από το κράτος έθνος, πάει στη δημιουργία μέσα στην Ευρώπη πολυεθνικών συμφερόντων με μορφή νέο-φεουδαρχίας, οικονομικής, του 21 αιώνα. Το αμερικάνικο κεφάλαιο, με το μεγάλο κεφάλαιο που γεννιέται αυτή τη στιγμή σε περιφερειακές δυνάμεις -με αποδεκτή την έννοια του ακάθαρτου, βλέπε Ινδία ή το γίγαντα Κίνα- στα πλαίσια αυτού του ανταγωνισμού, η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει τριτοκοσμικό πεδίο, αυτό που λέγαμε παλιά τρίτος κόσμος. Και στα πλαίσια του να μη γίνει τρίτος κόσμος συνθλίβει την ιστορία της, τα κοινωνικά της κινήματα, τον πολιτισμό της, στη θετική του μορφή και χρησιμοποιεί την γενεσιουργό ιδεολογική αντίληψη που λέγεται Ελλάς για να το επιβάλει ευκολότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger