Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ικανοποίηση για την κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα

Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η σημερινή κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα στην οποία προχώρησε το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ.
Στην κατάληψη στην οποία συμμετείχαν τοπικοί και συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων των λιγνιτικών περιοχών καθώς και εκατοντάδες πολίτες όλων των Ενεργειακών Δήμων, επιτεύχθηκε και η μείωση των φορτίων του ΑΗΣ κατά 20%. Μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση πως η περιοχή ενωμένη σαν μια γροθιά αντιτίθεται στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ. Επεσήμανε πως το δίκτυο των ενεργειακών δήμων παρακολουθεί της κινήσεις της ΔΕΗ και της κυβέρνησης, ενώ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ζητηθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων να τοποθετηθούν στα θέματα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ.
Την αντίθεσή της στον άδικο προμελετημένο σχεδιασμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της Περιφέρειάς, εκφράζει με ανακοίνωση της η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης. Προτείνει  την αρνητική απάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ στην επιστολή της Διοίκησης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να  διασφαλίσουμε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας, όπως υπογραμμίζεται. Ανακοινώσεις στις οποίες εκφράζουν την αντίθεση τους στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στην ΔΕΗ «Σπάρτακος» και «Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger