Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Καλησπέρα σας. Θα σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικό, αντιπροσωπευτικό, αυθεντικό, ένα ψηφοδέλτιο που αποτυπώνει τη δημιουργική και αισιόδοξη Ελλάδα αλλά και την Ελλάδα που πατάει γερά στο έδαφος της πραγματικότητας, που γνωρίζει τι περνάει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα.

Χρειαζόμαστε όμως έναν τόνο αισιοδοξίας, χρειαζόμαστε μια τελευταία προσπάθεια που πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες και εφ' όσον οι Έλληνες αγωνιζόμαστε, θα πετύχουμε.

1. Την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καταλαμβάνει ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας. Ο Πύρρος με τα 4 ολυμπιακά μετάλλιά του, συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, συμβολίζει την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί και πάλι και να σταθεί όρθια.
Πρέπει να σηκώσουμε από πάνω το μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής εξάρτησης, το μεγάλο βάρος του μνημονίου. Πρέπει να κάνουμε την άρση αυτού του εθνικού βάρους που την ξεκινήσαμε με τη μείωση του δημοσίου χρέους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πύρρο γιατί δέχθηκε να ενταχθεί στην ενεργό πολιτική και να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους υπολοίπους 11 υποψηφίους μας. Έχει τιμήσει την Ελλάδα, έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία, μας έχει κάνει ν’ ακούσουμε περήφανοι τον εθνικό μας ύμνο και είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να το τιμήσουμε, που συμβολίζει την εθνική μας ενότητα.

2. Τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου δικαιωματικά κατέχει η Φώφη Γεννηματά, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τέως Υπουργός, τέως Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς, η Φώφη είναι η στενότερη συνεργάτριά μου στη μάχη που δίνουμε για τις εκλογές αυτές και πρέπει να σας πω ότι, για μια ακόμη φορά, πολλοστή φορά, έχω εκτιμήσει την προσωπικότητά της, την πολιτική της κρίση, τη συνέπειά της, την αγωνιστικότητά της και φυσικά, το απαράμιλλο ήθος της.

3. Την τρίτη θέση την καταλαμβάνει ένα νέο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πολιτικός Μηχανικός, 33 ετών. Είναι ένα στέλεχος που βγαίνει από τα σπλάχνα της νεολαίας και θέλω να ελπίζω ότι με τον τρόπο αυτό, δίνουμε ένα κίνητρο στους νέους ανθρώπους να παρακολουθήσουν το λόγο μας και τη δράση μας.

4. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό μας ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής του πανεπιστημιακού συστήματος της πολιτείας του Maryland στις ΗΠΑ, Ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύμβαση του Montego Bay, που κατέληξε στο ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο Καθηγητής Καρυώτης, είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τις θαλάσσιες ζώνες, για την υφαλοκρηπίδα, για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

5. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει μια νέα δικηγόρος, 29 χρόνων, η Κυριακή Σταμαδιάνου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων της Αθήνας. Μια κοπέλα που αγωνίζεται στη μάχιμη δικηγορία και που αντιπροσωπεύει χιλιάδες νέους αγωνιζόμενους συναδέλφους της, αγωνιζόμενους μέσα την κρίση, γιατί η κρίση χτυπάει και τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.

6. Την έκτη θέση την καταλαμβάνει μια ακαδημαϊκή προσωπικότητα, ο Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτοβιοτεχνολογίας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Ο Καθηγητής κ. Τσαυτάρης συνδυάζει την ακαδημαϊκή παρουσία, την ερευνητική εμπειρία, τεράστια, σε τομείς που έχουν σχέση με το εθνικό μας πρόταγμα, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής. Και φυσικά την Ελλάδα που ερευνά και που καταγράφεται διεθνώς βιβλιογραφικά.

7. Στην έβδομη θέση ο Τάσος Φλάμπουρας, ένας νέος επιχειρηματίας με τεράστιες επιτυχίες στο χώρο των τεχνολογιών του διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένας από τους Έλληνες που δραστηριοποιείται με έδρα την Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά των τεχνολογιών του διαδικτύου.

8. Στην όγδοη θέση, μια νέα γυναίκα 29 χρόνων, η Άρτεμις Παπαδάκου, Αρχιτέκτων, που εργάζεται στην Ελλάδα αλλά και στη Νέα Υόρκη, που ασχολείται με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, που έχει έντονη επιστημονική, επαγγελματική και επιχειρηματική παρουσία.

9. Στην ένατη θέση, ο εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία, ο Σωτήρης Γκασούκας, Δικηγόρος, Οικονομολόγος.

10. Στη δέκατη θέση, η κα Άννα Πάντου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων, της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Μια γυναίκα αφιερωμένη στην υπηρεσία των ανάπηρων παιδιών, των παιδιών με προβλήματα εγκεφαλικής παράλυσης.

11. Στην ενδέκατη θέση μια υποδειγματική περίπτωση νέου αγρότη, καινοτόμου επιχειρηματία στον αγροτικό τομέα που έφυγε από την Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Ιεράπετρα και μέσα σε λίγα χρόνια απέδειξε ότι μπορεί να κάνει θαύματα δουλεύοντας στην ελληνική γη. Πρόκειται για το Φραγκίσκο Μπριλάκη.

12. Την δωδέκατη θέση, την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου καταλαμβάνει μια ακόμη νέα γυναίκα 30 χρόνων, Γιατρός, η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που την είχαμε επιστρατεύσει και στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος.

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιό μας και με αυτό το ψηφοδέλτιο που συμβολίζει πολλά πράγματα, δίνουμε τη μάχη για τη νίκη στις εκλογές, για την πρωτιά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα, για τη μεγάλη εθνική συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger