Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Ο μεγάλος καημός του Αλέξη
Φίλος του Κόκκινου Τύπου, μας έστειλε ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Real fm, καθώς και έναν σύντομο σχολιασμό πάνω σε αυτό.
Το απόσπασμα έχει να κάνει με τον διακαή πόθο του Τσίπρα να...κυβερνήσει. Μπορείτε επίσης να δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στο tvxs, όπου μεταξύ άλλων μαργαριταριών, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δηλώνει πως δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί ακόμα και με τον Καμμένο (με τον οποίο δεν παραλείπει να μας πληροφορήσει ότι τον χωρίζουν πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, βεβαίως, βεβαίως..) προκειμένου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εδώ. 
Από ό,τι φαίνεται είναι κομματάκι δύσκολο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση), προς θλίψη αρκετών εκ των οπαδών του.
Κανείς όμως δεν πρόκειται να του αφαιρέσει τον τίτλο που δικαιωματικά έχει κερδίσει, του βασικού εκφραστή της (ούτως ή άλλως πεθαμένης) αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, στο αστικό πολιτικό σύστημα. 
kokkinostupos

Αλέξης Τσίπρας, απάντηση σε ερώτηση στον Real fm, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου.


- Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα ανατρέψει την εικόνα που έχουμε από τις δημοσκοπήσεις. Σας άκουσα να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές…

Δεν έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε την ψήφο του λαού; Όταν μάλιστα.. αν το λέει αυτό ο κ. Βενιζέλος που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ήταν στήθος με στήθος με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα λέγατε ότι το δικαιούται. Όταν το λέμε εμείς, γιατί δεν μπορούμε να δικαιούμαστε, εφ΄ όσον ξεκινάμε από μια κοινή αφετηρία, να βγούμε πρώτοι, ακόμα και πρώτοι.

Επειδή θέλω να είμαι ρεαλιστής και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο, αλλά δεν είναι και εύκολο, είναι μια δύσκολη υπόθεση, λέω ότι, αν αθροιστικά την επομένη των εκλογών οι δυνάμεις της αριστεράς είναι πλειοψηφούσες, αν αθροιστικά μπορούμε να διαμορφώσουμε κυβέρνηση που ακόμα κι αν στερείται της δεδηλωμένης λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, παρόλα αυτά δεν θα είναι λαϊκή μειοψηφία, όπως τα κόμματα του μνημονίου, αλλά λαϊκή πλειοψηφία, τότε θα δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε, ασκώντας το συνταγματικό μας δικαίωμα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή πάνω στο δικό μας πρόγραμμα, πάνω στη δική μας συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς, επαναλαμβάνω.

Κι εκεί πάνω απάντησα ότι όποιος μας δώσει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι ευπρόσδεκτος. Πού είναι το παράλογο;

Σχόλιο: Σε λίγες ημέρες θα δούμε αν η συνταγή πονταρίσματος στις φοβίες κοινωνικών στρωμάτων για "ακυβερνησία" με πλασαρίσματα απατηλών ονείρων - στόχων (μεταρρύθμιση της Ε.Ε., συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ- ΚΚΕ - Οικολόγοι, κατάκτηση διακυβέρνησης της χώρας, κοινοβουλευτική στήριξη από "αντιμνημονιακές" δυνάμεις κ.λ.π.)  θα έχει εκλογική ανταπόκριση, αδιαφορώντας μάλιστα για απώλειες στο προβληματισμένο πολιτικά ακροατήριο.
     Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί και ο επίσημα διακηρυγμένος στόχος για 2 βουλευτές στην Αχαϊα.
 
      Απλοϊκές απορίες
  Δεν έμαθαν τίποτα από το 1988-1990;
  Οι Συριζαίοι θα ζητούν μετά τις εκλογές να θεωρούνται τμήμα της ανατρεπτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς;
 
    Διαπίστωση
  Είναι δύσκολος ο δρόμος της αγωνιστικής αξιοπρέπειας. Είναι μακρύς ο δρόμος της ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου