Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δέκα και πλέον τόνοι πατάτας στην Αλόννησο


Περισσότεροι από 10 τόνους πατάτας διατέθηκαν χθες σε φθηνή τιμή από παραγωγούς του Νευροκοπίου σε δεκάδες κατοίκους της Αλοννήσου. Οι ποσότητες που διατέθηκαν στην τιμή των 37,5 λεπτών ανά κιλό, κάλυψαν όχι μόνο τις παραγγελίες αλλά και τις ανάγκες όσων δεν είχαν δηλώσει έγκαιρα την πρόθεση συμμετοχής στο «κίνημα της πατάτας». Η διανομή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο εκτός του Δημαρχείου Αλοννήσου και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Η μεγάλη προσέλευση του τοπικού πληθυσμού μαρτυρά αναμφίβολα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και προσφέρει πεδίο συνέχειας στους εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.
Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία διάθεσης πατάτας σε φθηνότερη τιμή, απευθείας από παραγωγούς του Νευροκοπίου ανέλαβε η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου, σε συνεργασία με τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό. «Μετά το Πάσχα, αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, θα προχωρήσουμε στην διανομή και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως όσπρια, ρύζι και αλεύρι, καθώς είναι πλέον εμφανείς και στο νησί μας οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης». Ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας είναι έντονος και όπως όλα δείχνουν θα εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Στο μεταξύ, σήμερα στις 7.30 μ.μ., ο κ. Βαφίνης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, με φόντο τα οικονομικά θέματα. «Θα υπάρξει διάλογος με τους δημότες, στους οποίους θα εξηγήσω ποια είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Δήμος Αλοννήσου» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης.
Τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα εντείνουν τον γενικότερο προβληματισμό, καθώς μειώνονται διαρκώς οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία προς τους Δήμους. Την σκέψη ότι «εάν συνεχιστεί η αδυναμία χρηματοδότησης από πλευράς της πολιτείας προς τους Δήμους, υπάρχει ο κίνδυνος σύντομα να καταρρεύσουν» διατυπώνει ο κ. Βαφίνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι Δήμοι είναι κοντά στον πολίτη» αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα.
Κοινή θέση είναι, κατά συνέπεια, ότι αν αυξηθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κοινωνική αναστάτωση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΙΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ -ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΦΕΡΑΝ ΠΑΤΑΤΕΣ [ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΙΜΑΤΑΡΧΗΣ] ΟΧΙ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΞΕΡΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΣΧΩΣ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΕ ΟΛΛΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ''''''''

Powered By Blogger