Αν και σεις λοιπόν νοιώθετε «ευνουχισμένοι» απ’ τις εξελίξεις και προτιμάτε να...
αγανακτήσετε με την παρέα σας και λίγο κρασί, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την συνταγή μας. Ειδικά μάλιστα με βάση την σημερινή αδιανόητη κολοκυθιά «έχουμε πρωθυπουργό, δεν έχουμε πρωθυπουργό» προτείνω και κολοκυθάκια βραστά ως συνοδευτικό (για γαστριμαργικούς λόγους βράστε τα αλ ντέντε αν και για συμβολικούς μάλλον πολύ πλαδαρά θα ταίριαζαν). Και μην ξεχνάτε ότι το χιούμορ δεν φορολογείται εύκολα, αλλά μεταξύ μας, τους έχω ικανούς να εφεύρουν τρόπο να το ανάγουν σε τεκμήριο ευδαιμονισμού και άρα υπερπολυτελούς διαβίωσης! Καλομελέτα κι έρχεται…
Προετοιμασία: 1 ώρα μαρινάρισμα σε κόκκινο κρασί. Το μαγείρεμα συνολικά μισή ώρα περίπου (20 λεπτά οι πατάτες και 10 τα αμελέτητα). Προετοιμάστε τις πατάτες όσο μαρινάρονται τα αμελέτητα. Εύκολη συνταγή.
Υλικά για 4 άτομα
4 αμελέτητα βοδινά καθαρισμένα απ’ τη μεμβράνη τους και κομμένα με μια ελαφρώς διαγώνια κλίση σε κομμάτια πάχους 1-1.5 εκατ.
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα
3 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα
3 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες πολύ λεπτές ροδέλεες (3 χιλιοστά)
3 φλ. κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
αλάτι, πιπέρι
Σερβίρισμα: Φτιάχνετε μια φωλιά από πατάτες, τοποθετώντας τες κυκλικά και βάζετε τα αμελέτητα με την σάλτσα τους από πάνω τους (ώστε να τα τσιμπίσει πρώτα η δαγκάνα της εφορίας ή το πηρούνι των συνδαιτημόνων σας, αν μιλάμε κυριολεκτικά). Εμπλουτίζετε δε κατά βούληση το δείπνο με τους δικούς σας συμβολισμούς και ερμηνείες. Άντε και καλή όρεξη από την Σκόπελο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου