Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του ΝΑΡ για τις εκλογές της 6ης Μάη 2012

Εργάτες/τριες, νέοι και νέες, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Ποτέ στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας δεν έγιναν τόσο κρίσιμες εκλογές!
Ζούμε σε μια ιστορική ρωγμή στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργασία, καταμεσής της επιχειρούμενης αντιδραστικής αντεπίθεσης των αστών, των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που επικεντρώνουν στο ξεπέρασμα της κρίσης, στο να αντλήσουν καπιταλιστικά υπερκέρδη και να αποσπάσουν απλήρωτη δουλειά από τους μοναδικούς άμεσους παραγωγούς του υλικού πλούτου, τους εργάτες του πνεύματος και του χεριού. Ζούμε, ακόμη, τη σύγχρονη αντιδραστική συγκρότηση και τον δεσποτικό μετασχηματισμό της αστικής δημοκρατίας (κοινοβούλιο, συνδικάτα, δικαιοσύνη, στρατός, αστυνομία, υπηρεσίες).


Ο σύγχρονος κοινωνικός πόλεμος του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των υπερεθνικών φορέων του, με όλα τα μπλε, πράσινα ή ροζ χρώματα, τα πολλά Μάαστριχτ, τα διάφορα Μνημόνια, τα Σύμφωνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για το ευρώ ή το Δημοσιονομικό Σύμφωνο), αυτού του αντιδραστικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού των πολυεθνικών, των αγορών και της τραπεζικής τοκογλυφίας, δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή του κεφαλαίου με αφορμή την κρίση. Δεν είναι μια πρόσκαιρη αντιδραστική εκστρατεία σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Αποτελεί τη θεμελιακή αφετηρία αλλά και τη μόνιμη κατεύθυνση των αλλαγών που δρομολογούν. Είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός της αντιδραστικής ανάπτυξης και κρίσης!
Ο καπιταλισμός έχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός!
Ποτέ μετά τον πόλεμο η Δεξιά δεν παρουσιάστηκε με τόσα πρόσωπα! Φιλελεύθερα (ΝΔ), νεοφιλελεύθερα (ΔΗΣΥ), λαϊκοεθνικιστικά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ακροδεξιά (ΛΑΟΣ) και ακροφασιστικά (Χρυσή Αυγή) κόμματα δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους γιατί η καπιταλιστική κρίση, οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, με την καταλυτική παρέμβαση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, πολυδιασπούν τους διαχειριστές του. Εμπρός να απονευρώσουμε αυτές τις αντιδραστικές λεγεώνες του φιλελευθερισμού, της αγοράς, της ΕΕ και του κέρδους!
Ο Σαμαράς, η Μπακογιάννη και ο Καμμένος, τα διάφορα ακροδεξιά αποβράσματα, που χρησιμοποιούνται για να στρέψουν φτωχούς εναντίον φτωχών, εκπροσωπούν τα πιο επιθετικά αστικά πολιτικά ρεύματα. Οδηγούν την ανθρωπότητα σε ένα Μεσαίωνα καταμεσής της σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής επανάστασης, της παραγωγής πρωτόγνωρου πλούτου, τροφίμων και ενέργειας: Από το ’60 έως σήμερα έχει εξαπλασιαστεί η παραγωγικότητα της εργασίας και ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί τρομακτικά οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι εξαθλιωμένοι!
Εκφράστε την πιο βαθιά καταδίκη αυτής της πολιτικής!
Οι απόπειρες της αυτοαποκαλούμενης Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κοινωνική Συμφωνία) εκπροσωπούν την προσπάθεια να θωρακιστεί και να προωθηθεί με παραλλαγές αυτή η αντιδραστική αστική πολιτική. Γι’ αυτό και στις κρίσιμες στιγμές, στα σταυροδρόμια του καπιταλισμού, Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά αυτοαποκαλύπτονται. Αναγκάζονται να κάνουν φανερά αυτό που στα κρυφά σχεδιάζουν! Αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει και για μετά τις εκλογές!
Συγκυβερνούν! Και γι’ αυτό έρχονται σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν του λαού. Πριν από μερικά χρόνια ένα εκατομμύριο πολίτες ψήφιζαν τον Γ. Παπανδρέου αρχηγό του ΠΑΣΟΚ! Σήμερα –ψηφίζοντας επισήμως 200.000 και πραγματικά μόνο 80.000– γυρίζουν την πλάτη στον Βενιζέλο, διάδοχο του πιο μισητού πρωθυπουργού της μεταπολεμικής Ελλάδας!
Καταδικάστε τούς εν ενεργεία και τους επίδοξους θύτες των λαϊκών αναγκών και ελπίδων!
Αν τους ξαναψηφίσουμε, θα ξεσαλώσουν! Θα συμπιέσουν κι άλλο τους μισθωτούς και την κοινωνική προστασία. Θα στείλουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας στην ανεργία, στην απασχόληση-λάστιχο, στην κατάργηση κάθε μονιμότητας, κάθε σταθερότητας, στην απογείωση της εντατικοποίησης, στην άγρια παράταση της εργάσιμης μέρας! Η μονιμοποίηση και η σταθερότητα της εργασίας θα καταργηθεί για να προωθηθεί με μονιμότητα και σταθερότητα ο σφετερισμός του αναγκαίου χρόνου εργασίας για την αναπαραγωγή του εργάτη και της οικογένειάς του.
Μαυρίστε αυτούς που κάνουν μαύρη τη ζωή μας!
Παρ’ όλες τις δημαγωγίες και τις αυταπάτες, η αστική πολιτική που προωθούν οι κυβερνήσεις των κομμάτων αυτών, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο δεν αποτελεί μια συγκυριακή μεταβατική κατάσταση. Αποτελεί μόνιμο και αναπτυσσόμενο χαρακτηριστικό μιας στρατηγικής περιόδου που, ενώ έχει κάποια αρχή, δεν φαίνεται ακόμα να έχει και κάποιο τέλος, αν δεν τους αποκρούσουμε, αν δεν τους ανατρέψουμε!
Εργάτες/τριες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι, η ενίσχυση και η ενεργητική υποστήριξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αναδεικνύεται σε όρο επιβίωσης και αναγέννησης του αριστερού και γενικότερα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, σε βασικό όρο για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης. Το αποδεικνύουν αυτό ο χαρακτήρας και η ένταση της επίθεσης αλλά και η ιστορική ανεπάρκεια και τα όρια των δύο ρευμάτων της ήττας και του συμβιβασμού στην Αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), που είναι σήμερα ακόμη πιο ανεπαρκή σε σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων και των αγώνων τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ελπιδοφόρα απαρχή ενός μετώπου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, πιστεύει βαθιά πως η τελική αναμέτρηση για τη συντριβή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα διεξαχθεί ανάμεσα στους δεξιούς κάθε απόχρωσης και προέλευσης και στους αριστερούς, στους αγωνιστές που κάποτε ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, στους πρώην δεξιούς, εργαζόμενους και νεολαίους, που θα δημιουργήσουν τη νέα εργατική εποποιία της εποχής μας.
Είναι το ρεύμα που στη μέχρι τώρα κυρίαρχη αντίληψη του παραδοσιακού κινήματος ότι «ο ουρανός αρχίζει από τη γη» συμπληρώνει ότι και «η γη αρχίζει από τον ουρανό». Που επιδιώκει να εκφράζει πάνω απ’ όλα τη δραματικά αναγκαία τάση του κινήματος να προβάλλει το στόχο της επαναστατικής κατάργησης του υπάρχοντος συστήματος ως τη μοναδική συνολική τελική ρεαλιστική διέξοδο από τη σκοπιά των εργαζομένων. Και γι’ αυτό είναι το ρεύμα που μπορεί να συμβάλει πιο αποτελεσματικά απ’ όλες μαζί τις δυνάμεις της καθεστωτικής Αριστεράς στη διεκδίκηση και στην επιβολή ρηγμάτων που θα βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων, αποκρούοντας ή ανατρέποντας την επίθεση σε επιμέρους ζητήματα ή συνολικά. Γι’ αυτό και επιδιώκει σταθερά την κοινή δράση της Αριστεράς στα πεδία των ταξικών αναμετρήσεων και των τολμηρών αναζητήσεων!
 
Είναι το ρεύμα που λέει την Αλήθεια!
Κάθε 40 χρόνια περίπου, ο καπιταλισμός περνά μια κρίση σαν τη σημερινή, που συνοδεύεται από καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και πολέμους. Γι’ αυτό η σταθερή λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι το ίδιο το πρόβλημα, δηλαδή ο καπιταλισμός, οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδά του!
Όλα δείχνουν πως ωριμάζει μια ανώτερη αναμέτρηση στην ιστορία των ταξικών αγώνων, ανοιχτή σε αλλεπάλληλα αγωνιστικά επεισόδια και κοινωνικές εκρήξεις, βίαιες καπιταλιστικές επιθέσεις και ενδιάμεσες ανακωχές, που θα περιστρέφονται αμείλικτα γύρω από δύο αντίθετα και ασυμφιλίωτα ενδεχόμενα: Είτε μια νέα εργατική επανάσταση προς τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα που θα ξεπερνάει και θα ολοκληρώνει όλες τις μέχρι τώρα επαναστάσεις είτε μια καταστροφική πορεία της ανθρωπότητας, που θα οδηγήσει σε έναν νέο Μεσαίωνα.
Με τη συλλογική πράξη των πρωτοπόρων αγωνιστών και της επαναστατικής Αριστεράς είναι δυνατό να ωριμάσουν οι συνθήκες που και το εργατικό κίνημα να επιβάλει τη θέλησή του. Είναι δυνατόν η εργατική τάξη να παράγει πλούτο για μια κοινωνία χωρίς κέρδος, αγορές, ατομική ιδιοκτησία και όχι να περιορίζεται στο να πουλά την εργατική της δύναμη σαν το υπ’ αριθμόν ένα εμπόρευμα του συστήματος εκμετάλλευσης.
Εργάτες/τριες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Βασική πολιτική μας επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου. Να προωθηθεί η πιο ευρεία αγωνιστική ενότητα και να συντονιστούν οι εργατικοί αγώνες, ώστε να ανασάνει ο κόσμος της εργασίας και της ανεργίας από την εξελισσόμενη αστική καταιγίδα. Να αναχαιτίσει και να ανατρέψει την επίθεση. Να προωθήσει έμπρακτα, με την ίδια του την πείρα και μέσα από τους δικούς του πρωτότυπους δρόμους, την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα της επανάστασης, της εργατικής εξουσίας και του κομμουνισμού του 21ου αιώνα.
Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε ώστε να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο που τη δημιούργησε, για κοινωνικοποίηση των κερδών και όχι των ζημιών!
- Άμεση μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους. Ακύρωση των Μνημονίων
- Έξοδος από το ευρώ – Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ
- Ριζική αναδιανομή του πλούτου. Αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Ικανοποιητικά επιδόματα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Μείωση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και μερικής εργασίας. Έλεγχος των τιμών από την παραγωγή ως την αγορά. Μειώσεις τιμών και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στις κοινωφελείς υπηρεσίες (φως, νερό, τηλέφωνο). Διαγραφή των δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Διαγραφή των καταναλωτικών δανείων και των δανείων με πιστωτικές κάρτες μέχρι 20.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Μείωση της φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αυξημένη άμεση φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Κατάργηση των «αναπτυξιακών νόμων» των επιδοτήσεων και των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου. Ριζική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
- Πέρασμα σε δημόσια-συλλογική ιδιοκτησία των τραπεζών και των παραγωγικών μονάδων στρατηγικής σημασίας (χωρίς αποζημίωση) και λειτουργία τους υπό εργατικό έλεγχο και με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Δήμευση της μεγάλης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας. Έξω οι ιδιώτες από τα κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, επικοινωνία κ.λπ.). Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
- Κατάργηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της καπιταλιστικής ασυδοσίας στην αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή, ώστε να εξασφαλιστούν η παραγωγή επαρκών, φθηνών και ποιοτικών ειδών διατροφής και η προστασία των φτωχών αγροτών και των εργατών γης.
- Αποτίναξη του ζυγού των διεθνών δυναστών και επικυρίαρχων (ΕΕ, ΔΝΤ, τράπεζες, πολυεθνικές), με διεθνιστικό αγώνα και κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να ορίζει τις τύχες του. Έξω από το ΝΑΤΟ, απόσυρση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από εκστρατευτικές αποστολές εκτός συνόρων. Σταθερή πολιτική και πάλη για καθολική ειρήνη, χωρίς εδαφικές διεκδικήσεις. Έμπρακτη εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς για την ελευθερία και το σοσιαλισμό.
- Στήριξη-αναγέννηση ενός νέου εργατικού διαφωτισμού απέναντι στην σκοταδιστική εκστρατεία.
- Ντε φάκτο επιβολή του υπέρτατου «δίκαιου του αγώνα» από το ανασυγκροτημένο ανεξάρτητο μαζικό εργατικό κίνημα, για να σπάσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και βία του κεφαλαίου. Συγκρότηση μαχόμενων ανεξάρτητων εργατικών δημοκρατικών οργάνων για τη διεκδίκηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε ανταγωνισμό με τα όργανα της αστικής εξουσίας. Οργάνων που θα αποτελούν ανεξάρτητους θεσμούς εργατικού-πολιτικού αγώνα, εργατικού ελέγχου και επιβολής της θέλησης της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας
Πλευρές αυτού του προγράμματος μπορεί να επιβληθούν από το ανασυγκροτημένο και αναγεννημένο ταξικά εργατικό-λαϊκό κίνημα. Στο σύνολο και στην προοπτική του όμως μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από την εργατική εξουσία, που θα προκύψει από την επανάσταση. Για να υλοποιηθεί αυτή η αναγκαιότητα, απαιτείται μια τεράστια συστράτευση εργατικών και διανοητικών δυνάμεων, μια επανεξόρμηση των ιδεών της κομμουνιστικής χειραφέτησης. Δηλαδή μια άλλη Αριστερά που θα ενώνει αντί να χωρίζει, θα εμπνέει αντί να καθηλώνει.
 
Η κατάσταση στην Αριστερά μπορεί και επιβάλλεται να αλλάξει!
Αντί να ταλαντώνεται ανάμεσα στη στασιμότητα, στην αδιέξοδη περιχαράκωση (ΚΚΕ),
στην ευρωλαγνεία και στη μάταιη αναζήτηση ενός καλύτερου καπιταλισμού (ΣΥΡΙΖΑ),
η Αριστερά μπορεί να ενωθεί για το λαό και με το σκοπό ύπαρξής της!
Να γονιμοποιήσει και να εμπνεύσει ενωτικούς νικηφόρους αγώνες!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επιδιώκει και γι’ αυτό αξίζει την ενεργό υποστήριξη και υπερψήφιση!
Μαύρο στο μαύρο μέτωπο ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και στους ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Αποτίναξη
της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της κατεδάφισης των νεανικών ονείρων, των αλυσίδων του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Της διπλής επικυριαρχίας των ξετσίπωτων ντόπιων και ξένων αφεντάδων και των ηγεμονικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Των κάθε λογής κυβερνητικών συμμοριών τους, των υπαλληλικών κομμάτων τους και της τυραννίας τους.
Αποτίναξη
των αλυσίδων της μισθωτής σκλαβιάς! Της κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας, σε βάρος λαού και νεολαίας.
Αγώνας με νου και θέληση για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
Ανταρσία μέχρι τέλους!
Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΝΑΡ, Απρίλης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger